Το παγκάρι είναι μείον λόγω… οικονομικής κρίσης

Το «ιερό» παγκάρι είναι μείον σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» καθώς η μείωση στα έσοδα της Εκκλησίας από το 2011 μέχρι σήμερα ανέρχεται περίπου στο 60%.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι πιστοί ναι μεν εκκλησιάζονται συχνά, αλλά εξαιτίας της οικονομικής στενότητας αδυνατούν να καταθέσουν τον οβολό τους στο παγκάρι.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιερωμένοι βρίσκουν μέσα στο κουτί, αντί για χρήματα, δραχμές, βουλγάρικα νομίσματα ακόμη και κουμπιά.

«Δραματική» χαρακτηρίζει τη μείωση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στο «ιερό» παγκάρι ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, π. Γεώργιος Βαμβακίδης: «Κάθε φορά που κάνω καταμέτρηση στο παγκάρι βρίσκω μονόλεπτα, δίλεπτα, βουλγάρικα νομίσματα και το πιο θλιβερό ακόμα και κουμπιά».

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή υπάρχουν μητροπολίτες οι οποίοι κατανοώντας την οικονομική αδυναμία των πιστών, αποφάσισαν να καταργήσουν τους περιττούς δίσκους στους ναούς όπου ποιμαίνουν, τα περιφερόμενα παγκάρια στα νεκροταφεία αλλά και τα «τυχερά» από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα.Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ