Το “μαρτύριο” γυναίκας με κινητικά προβλήματα – Η ανάρτηση που προκάλεσε ανησυχία

Αναστάτωση αλλά και προβληματισμό προκάλεσε μία ανάρτηση που έκανε στο facebook μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα από το Ηράκλειο της Κρήτης.

“Αντίο φίλοι μου” έγραψε συγκεκριμένα η Γεωργία Ξημεράκη με αποτέλεσμα να δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα από φίλους και γνωστούς που ανησύχησαν. Αυτές οι τρεις λέξεις ήταν αρκετές για να αναδειχθεί ακόμη μία φορά το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους άνθρωποι με κινητικά προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Η ίδια θέλησε να καθησυχάσει τους διαδικτυακούς της φίλους ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκέφτηκε να κάνει κακό στον εαυτό της. Όπως εξήγησε το “αντίο” αφορούσε στην προσπάθειά της να φύγει από το Ηράκλειο και όχι από τη ζωή. “Δεν μπορώ πλέον να φροντίσω τον εαυτό μου και ψάχνω χώρο φιλοξενίας ΑΜΕΑ και δεν υπάρχει σε ολόκληρη Ελλάδα” τονίζει η ίδια.

Δεν περίμενα μια ανάρτηση με τρεις λέξεις να δημιουργήσει τόση έγνοια. Για λίγο τα δάκρυα απελπισίας έγιναν δάκρυα συγκίνησης. Απλά κουράστηκα να παλεύω να ανταπεξέλθω με αξιοπρέπεια στη ζωή που μου έλαχε αλλά θα το παλέψω γιατί δεν έχω άλλη επιλογή. Κακές σκέψεις δεν έχω όπως κάποιοι από σας φοβήθηκαν. Το αντίο σημαίνει τη προσπάθεια μου να φύγω από το Ηράκλειο όχι από τη ζωή. Δεν μπορώ πλέον να φροντίσω τον εαυτό μου και ψάχνω χώρο φιλοξενίας ΑΜΕΑ και δεν υπάρχει σε ολόκληρη Ελλάδα” έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Γεωργία Ξημεράκη μέσα από τα social media περιγράφει συχνά το “μαρτύριο” που ζει ως άνθρωπος με κινητικά προβλήματα. Πρόσφατα είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όταν πρέπει να μετακινηθεί στους πλακόστρωτους δρόμους της πόλης που ζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ