Το «ΚΕΠ» των Εξαρχείων έγινε… θερινό σινεμά – Ποια ταινία προβλήθηκε την Πέμπτη

Σε θερινό σινεμά μετατράπηκε το «ΚΕΠ» των Εξαρχείων. Μάλιστα χθες, έκανε και την πρώτη του προβολή με την ταινία του αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Σχετικά πρόσφατα το «πολιτικό περίπτερο» είχε… επεκταθεί, βάζοντας υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου, προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο τα βιβλία που εκτίθενται κάτω από αυτό, όπως και οι επισκέπτες του. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ενέργεια των «διαχειριστών» για την προβολή ταινιών φαίνεται να ανέστειλε προσωρινά την όποια διάθεση απομάκρυνσης, καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι πρέπει να λάβουν την τελική απόφαση, περιμένουν να δουν την ανταπόκριση και απήχηση του «κινηματογράφου».

Η προανακριτική έρευνα που είχε διατάξει ο εισαγγελέας μετά από μήνυση του δήμου, ολοκληρώθηκε από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι έλαβαν καταθέσεις από στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ συμπεριέλαβαν και έκθεση αυτοψίας του αρμόδιου πολεοδομικού τμήματος. Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώνεται η παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου και τις επόμενες ημέρες θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα, η απόφαση για την απομάκρυνσή του είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων.

Στην περίπτωση που τις προσεχείς μέρες ληφθεί από τη δημοτική αρχή η απόφαση για την απομάκρυνση του «πολιτικού περιπτέρου», τότε σίγουρα θα ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας. Γι’ αυτό το λόγο, από τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασής του, αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδιο για την ομαλή και αιφνιδιαστική μεταφορά του. Αυτό περιλάμβανε χρησιμοποίηση γερανοφόρου οχήματος ακόμη και… τρακτέρ, όπως επίσης τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη και… ασθενοφόρου, σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου το πλήρωμά του να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στο απομακρυσμένο αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ύπαρξης τραυματισμών από αυτές.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.