Το δημαρχείο υπό κατάληψη

Το δημαρχείο υπό κατάληψη

Οι εργαζόμενοι του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν το πρωί τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως είχαν προαναγγείλει. Το δημαρχείο καθώς και άλλα δημοτικά κτήρια της Πρέβεζας βρέθηκαν υπό κατάληψη.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ξεκινώντας έξω από το δημαρχείο και μαζί με υπαλλήλους από την Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποίησαν πορεία προς το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Τσουμάνη.

Το γραφείο του βουλευτή ήταν κλειστό με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία των εργαζομένων να θυροκολλήσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

 

Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι του δήμου Πρέβεζας απείχαν των καθηκόντων τους το Σαββατοκύριακο, ενώ αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν στην 48άωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στης ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στις 10:30 το πρωί.

Διαβάστε το ψήφισμα καταγγελία προς τον βουλευτή Πρέβεζας:

“Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πρέβεζας καταγγέλλουμε την νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Με τα μέτρα που προωθούν σφαγιάζουν μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, νεολαία. Ξεπουλούν δημόσια περιουσία και κοινωφελείς επιχειρήσεις. Διαλύουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών. Σχεδιάζουν απολύσεις, αποδομούν εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την κοινωνία, εξαθλιώνουν τον λαό.

Τα ψέματα τελείωσαν.

Ζητάμε κατάργηση όλων των μνημονίων και απόσυρση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων,

Ζητάμε ζωή για τους εργαζόμενους, για την κοινωνία ολόκληρη, για τα παιδιά μας,

Ζητάμε να σταματήσει αυτή η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και των τραπεζών και η υποταγή της χώρας στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική των αντεργατικών αντιλαϊκών καταστροφικών μέτρων.

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Ή με τον λαό ή με τις τράπεζες και το κεφάλαιο, όπως λέει και ο ποιητής …… «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Πηγή: pamepreveza.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ