Το ΑΠΘ ζητά παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη διακίνηση ναρκωτικών στο Ίδρυμα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών σε υπαίθριους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Η σχετική απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ ελήφθη σε συνεδρίαση στις 31/8/2017, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προβλέψεις του νέου νόμου 4485/2017.

«Τα δύο σώματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να δοθούν κατευθύνσεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών εντός της πανεπιστημιούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ