Το ‘αντάμωμα’ του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

Το ‘αντάμωμα’ του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι

 

Στις 27 Ιουλίου στον τόπο όπου γεννήθηκε ο αρχιστράτηγος του ’21, Θόδωρος Κολοκοτρώνης, στο Ραμοβούνι του Μελιγαλά, θα πραγματοποιηθεί το αντάμωμα των απανταχού Πελοποννήσιων, όπως και το αντάμωμα των απανταχού νέων Πελοποννήσιων.

Το αντάμωμα, μια πρωτοβουλία του συλλόγου Πελοποννήσιων Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης” και του προέδρου του Τάσου Καλαμπόκη, ξεκίνησε το 2006, με τη συμμετοχή μάλιστα και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Από τότε έγιναν άλλα δύο ανταμώματα, το 2008 και το 2009, στη Ζαχάρω Ηλείας και στο Αίγιο Αχαϊας αντίστοιχα. Από φέτος η μεγάλη αυτή εκδήλωση αναβιώνει με πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει η μητρόπολη Μεσσηνίας και ο σύλλογος Πελοποννήσιων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το “αντάμωμα των απανταχού Πελοποννήσιων και το αντάμωμα των απανταχού νέων Πελοποννήσιων” θα πραγματοποιείται εφεξής κάθε έτος στον γενέθλιο τόπο του Κολοκοτρώνη, στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, και ειδικότερα θα πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατο του μηνός Αυγούστου εκάστου έτους”.  Φέτος, ωστόσο, το αντάμωμα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου.

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ