Της άρπαξε χρήματα ο “εφοριακός”

Της άρπαξε χρήματα ο “εφοριακός”

Θύμα εξαπάτησης έπεσε μία 75χρονη γυναίκα, η οποία στο άκουσμα της δήθεν ιδιότητας του άνδρα που την επισκέφθηκε, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε.

Ο απατεώνας που επισκέφθηκε, προχθές, την ηλικιωμένη, δήλωσε ότι ήταν εφοριακός και ζήτησε από την 75χρονη τη δήθεν οφειλή της κόρης της, ύψους 400 ευρώ.

Η ηλικιωμένη του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα, προθυμοποιήθηκε, όμως, να δώσει τα κοσμήματά της, προκειμένου να “σώσει” το παιδί της. Ο άνδρας, μάλιστα, πρότεινε να της κάνει εξυπηρέτηση, να πουλήσει τα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο και να εισπράξει τα χρήματα έναντι της οφειλής.

Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστικός, έκανε ότι τηλεφώνησε στην κόρη, επιβεβαιώνοντας τη “συναλλαγή”, πείθοντας ακόμη περισσότερο την ηλικιωμένη.

Η αστυνομία, πάντως, φαίνεται ότι ψάχνει ένα άτομο ως δράστη, τουλάχιστον, των τριών από τις τέσσερις τελευταίες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, καθώς με βάση τις περιγραφές των θυμάτων, πρόκειται για έναν μελαχρινό άνδρα περίπου 45-50 ετών.

Ο δράστης, πιθανότατα, δεν είναι Κρητικός, ενώ έλεγχοι γίνονται και σε αεροδρόμια και λιμάνια, υπό το φόβο διαφυγής του απατεώνα.

 

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ