Τήνος: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών για τις ανεμογεννήτριες

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών σημειώθηκαν στην είσοδο του χωριού Τριπόταμος, στην Τήνο, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, κάτοικοι της περιοχής και άλλοι δημότες, μετέβησαν στο σημείο απ’ όπου θα περνούσαν τα φορτηγά που θα μετέφεραν τις ανεμογεννήτριες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Εκεί είχαν ήδη παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας και δεν άργησε να επικρατήσει ένταση και να ξεσπάσουν συμπλοκές και επεισόδια μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Πληροφορίες και αναρτήσεις στα social media, αναφέρουν πως τραυματίστηκαν πολίτες, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως καθώς δεν δηλώθηκαν τραυματισμοί και δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, κάτοικοι πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία της Χώρας στο μνημείο Έλλη, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα αφίχθησαν στην Τήνο με πλοίο της γραμμής τα βαρέα οχήματα με τις ανεμογεννήτριες.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο του cyclades24:

Σύμφωνα με το tinostoday.gr βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: “Επειδή θα πραγματοποιούν εργασίες για τη μεταφορά εξαρτημάτων ανεμογεννητριών στη νήσο Τήνο και επειδή κατά τη διέλευση των Ι.Χ. Φορτηγών συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας εξαιτίας της ιδιομορφίας του εδάφους και του δύσβατου της ανηφορικής οδού αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη χωμάτινη οδό, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι Υστερνίων» και καταλήγει στη θέση «Πράσσα – Κάμπος Πολέμου» από την 14:00 ώρα της 21-09-2021 έως την 15:00 ώρα της 22-09-2021”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ