Την Παρασκευή η απολογία για τις μίζες στα Κornet

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για μίζα στην προμήθεια των ρωσικών αντιαρματικών KORNET.

Σύμφωνα με τα στοιχειά που έχουν συγκεντρώσει οι ανακριτές, η εταιρία του κατηγορουμένου Κώστα Δαφέρμου που αντιπροσώπευε την ρώσικη KPB που προμήθευε το εν λόγο εξοπλιστικό στη χώρα μας και στην οποία συμμετείχαν και οι άλλοι δυο συλληφθέντες, διακίνησε “μαύρο” χρήμα.

Οι εμπλεκόμενοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με τον Κώστα Δαφέρμο  να ισχυρίζεται ότι τα KORNET ήταν το πιο “καθαρό” εξοπλιστικό. “Είμαι αθώος. Η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πει και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία”, φέρεται να ισχυρίζεται.

Προθεσμία

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την ομολογία του Αντώνη Κάντα, ο οποίος είπε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας ως μίζα, ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό. Η απολογία Κάντα δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και η σύλληψη έγινε χθες καθώς οι αρχές υπέβαλλαν αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του. Οι απαντήσεις ήρθαν προ διημέρου και άμεσα οι ανακριτές εξέδωσαν το ένταλμα σύλληψης   σε βάρος του κ. Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων από το δυναμικό της εταιρίας του.

 

Δείτε επίσης

Συνελήφθησαν ο Δαφέρμος και ο γιος του για μίζες στα Κornet

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ