Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων – Η εκτίμηση των ειδικών για τις βάσεις

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ”τα ΝΕΑ”, ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων μπορεί να πέσει φέτος έως και 2% στη Χημεία, ενώ η επιστημονική Ένωση των Χημικών σε στατιστική επεξεργασία των σχετικών στοιχείων που έχει κάνει, εκτιμά ότι τα γραπτά «κάτω από τη βάση» μπορεί να φτάσουν και το 38% ενώ πέρυσι «κάτω από τη βάση είχε γράψει περίπου το 25% των υποψηφίων.

Με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας ακολουθεί η Φυσική όπου τα θέματα που επελέγησαν φέτος ήταν δύσκολα και κάποια από τα ερωτήματά τους, κατά την Ένωση Ελλήνων Φυσικών «παραπλανητικά».

Με τα δεδομένα αυτά, αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων στο 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο ενώ μικρές αυξομειώσεις θα υπάρξουν στο 1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Μιλώντας στο enikos.gr ο εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης, εκτίμησε ότι «μεγάλη μείωση στις επιδόσεις θα δούμε σε Φυσική και Χημεία». Τόνισε επίσης, ότι «εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων αλλά και της αύξησης του αριθμού των εισακτέων θα σημειωθεί πτώση των βάσεων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ