Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊού, προκειμένου να συζητήσει για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία. Οι επιστήμονες, αφού εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις και η κυβέρνηση στη συνέχεια θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

“Η συμπληρωματική στρατηγική του self testing δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο που επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα διαφορετικό, σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Δημιουργεί ξεκάθαρα νέες δυνατότητες. Είναι ένα όπλο που δεν είχαμε στη διάθεσή μας. Σε αυτό το νέο πλαίσιο η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά και για τα σχολεία. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης” είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής.

“Βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης μάχης με την κούραση από την πολύμηνη προσπάθεια να κάνει το τελευταίο μίλι, το πιο δύσκολο, το πιο απαιτητικό. Κάθε βήμα όμως που κάνουμε, μας φέρνει πιο κοντά στη γραμμή του τερματισμού, στη μέρα που χάρη στον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στις αγαπημένες συνήθειες που μας έχουν λείψει, παρέα κυρίως με τα αγαπημένα μας πρόσωπα” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ