Την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται τα διαθέσιμα των ΤΕΙ στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στην έκτακτη σύνοδο που πραγματοποίησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία είναι πενιχρές, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα αρθεί το μέτρο στο μέλλον, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. «Η συμμετοχή μας, ούτως ή άλλως θα είναι πενιχρή, αλλά θα είναι κυρίως συμβολική», επισήμανε ο Λάζαρος Βρυζίδης, δίνοντας το στίγμα ότι, με αυτό τον τρόπο, η σύνοδος αποφάσισε να συμμετάσχει στην κοινή εθνική προσπάθεια.

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, οι απόψεις της συνόδου ταυτίζονται με εκείνες των πρυτάνεων των πανεπιστημίων. «Θα πρέπει να υπάρξει περισσότερος χρόνος για διάλογο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, καθώς το σχέδιο νόμου στην ουσία ορίζει μια καινούρια λειτουργία των ιδρυμάτων. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νόμος, ο οποίος θα έχει χρονικό ορίζοντα ισχύος, καθώς οι συνεχείς αλλαγές των νόμων για την Παιδεία (Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Μπαλτά) θέτουν θέμα αξιοπιστίας της λειτουργίας της εκπαίδευσης στη χώρα.

Τέλος, η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα της αναβάθμισης των ΤΕΙ, όπως αναφέρθηκε και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Ο Λάζαρος Βρυζίδης τόνισε την ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό μοντέλο, ώστε να μετατραπούν τα ΤΕΙ σε πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών.

 

Διαβάστε επίσης:

Την Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Ο Άδωνις για τον Τριανταφυλλίδη: Ο επαναστάτης έβγαλε τη γραβάτα – ΒΙΝΤΕΟ

Το φωσφοριζέ gadget στο σακάκι του Τσακαλώτου – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.