“Τιμωρείστε τους…”

Να βρουν νόμιμους τρόπους για την απευθείας διάθεση των αμνοεριφίων τους στους καταναλωτές, καλεί όσους κτηνοτρόφους δεν έχουν ήδη διαθέσει την παραγωγή τους, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων. Παράλληλα ζητά την παραίτηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου, Στέφανου Κομνηνού, για τη στάση που τήρησε απέναντι στους παραγωγούς.

“Για άλλη μια φορά, το υποκράτος των Αθηνών, δηλαδή τα πολυκαταστήματα, η αγορά του Ρέντη κτλ, επέβαλαν τη γραμμή τους για τις χαμηλές τιμές παραγωγών. Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική και ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου. Επίσης, καλούμε τους καταναλωτές να προτιμήσουν για την αγορά αμνοεριφίων τα κρεοπωλεία, και τους κτηνοτρόφους να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τούς πολιτικούς” επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης. Σύμφωνα με τον κ.Καμπούρη, οι τιμές στις οποίες οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να πουλήσουν φέτος τα αμνοερίφιά τους “γύρισαν” πίσω στα επίπεδα του 2007, ενώ από τότε μέχρι σήμερα οι τιμές των ζωοτροφών αυξήθηκαν κατά 30%-40%, ανεβάζοντας σημαντικό το κόστος εκτροφής των ζώων.

“Περιμέναμε από τους εμπόρους να πουλήσουν φθηνότερα προς όφελος των καταναλωτών, μειώνοντας και το δικό τους κέρδος. Αλλά αυτοί θα διαθέσουν τα αμνοερίφια σε τιμές ίσως χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, αλλά μειώνοντας μόνο το δικό μας μικρό κέρδος. Οι ανάξιοι πολιτικοί μας διέλυσαν και τον αναπτυξιακό πρωτογενή τομέα της κτηνοτροφίας” σημείωσε ο κ.Καμπούρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ