Τιμήθηκε ατρόμητος αστυνομικός – Έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του αν και ήταν εκτός υπηρεσίας

Με το Αστυνομικό Μετάλλιο με το δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός», τιμήθηκε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Πρόκειται για τον ανθυπαστυνόμο Κωνσταντίνο Χασόγια, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων (ΔΑΕΕΒ), ο οποίος, στις 19-04-2016 και περί ώρα 12:10 και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε άγνωστο άνδρα να επιχειρεί με την απειλή όπλου να ληστέψει το ταμείο καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 6 στη Νέα Σμύρνη Αττικής και χωρίς να διστάσει κινήθηκε τάχιστα, αιφνιδίασε τον δράστη και κατάφερε μετά από πάλη να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής, αστυνομικός διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς, σε ειδική λιτή τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον αστυνομικό.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία αξιωματικών και στελεχών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ