Τι υποστηρίζει στην αίτηση αποφυλάκισης ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι βίασε οδηγό ταξί

Την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που συνεδρίασε την Πέμπτη αναφορικά με την αποφυλάκισή του, αναμένει εντός της ημέρας ο 29χρονος ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Νοέμβριο για τον βιασμό 24χρονου οδηγού ταξί.

Ο κατηγορούμενος είχε προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο κατά της ανακριτικής διάταξης, με την οποία απορρίφθηκε προηγούμενη αίτησή του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική πρόταση προς τους δικαστές ήταν θετική ως προς την άρση της προσωρινής του κράτησης.

Στη νέα αίτηση ο ηθοποιός υποστηρίζει πως “με υποθέσεις και ανεδαφικές εικασίες είναι απαράδεκτο να στερείται την προσωπική του ελευθερία” και επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία, όπως υποστηρίζει, διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι δεν ανιχνεύθηκε DNA του στον καταγγέλλοντα που να δικαιολογεί τη διάπραξη της αποδιδόμενης εγκληματικής πράξης.

Χαρακτηρίζει “ψευδομηνυτή” τον οδηγό ταξί και επισημαίνει πως η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που χειρίστηκαν την προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισής του “με ευφάνταστους, πλην όμως μη αντέχοντες εις την λογικήν, συλλογισμούς τον κρατούν, όντα αθώον, εις τας φυλακάς”. Ο 29χρονος ηθοποιός, που αρνείται κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή ότι βίασε τον 24χρονο οδηγό ταξί, αναφέρεται και σε δεύτερο ταξιτζή που ισχυρίστηκε ότι κατά το παρελθόν τον είχε φλερτάρει.

Ο Γιώργος Κάρκας υποστηρίζει ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι επέδειξε “έστω και μία φορά τέτοια συμπεριφορά, ως ψευδώς κατηγορείται, σε άλλον οδηγό ταξί ή ότι έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, πλην ενός μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος εμφανίστηκε μετά την από τα πορίσματα της ανακρίσεως κατάρρευση των ισχυρισμών του ψευδομηνυτή μου για να ισχυριστεί ότι δήθεν κατά το παρελθόν τον είχα φλερτάρει”.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ