Τι περιλαμβάνει το μενού για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια

Το ποσό περίπου των 500.000 ευρώ θα δαπανήσει το ελληνικό κράτος για τη σίτιση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Ο αριθμός των σιτιζόμενων προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια ανέρχεται σε 13.060, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση που υπεγράφη από την 98η Ανωτέρα Διοίκηση Εθνοφυλακής Αρχιπελάγους με την ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης. Σύμφωνα με τη σύμβαση, υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί και στα 14.000 άτομα, αλλά για διάστημα μιας εβδομάδας και όχι παραπάνω.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη Μόρια θα σερβιριστούν τρία γεύματα με κρέας, τρία με όσπρια και ένα γεύμα με λαδερά. Συγκεκριμένα τα τρία γεύματα κρέατος περιλαμβάνουν λουκάνικο μοσχαρίσιο, μπιφτέκια και κοτόπουλο συνοδευόμενα από ρύζι, τα γεύματα με όσπρια περιλαμβάνουν φακόρυζο και φασολάδα συνοδευόμενα από ελιές, ενώ το λαδερό είναι αρακάς με πατάτες.

Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πάρουν πρωινό, που περιλαμβάνει κρουασάν με σοκολάτα και γάλα ή τσάι εναλλακτικά. Όσον αφορά στο δείπνο, προβλέπεται συνδυασμός βραστού αυγού με ντάκο, ελιές και αγγούρι κατά περίπτωση. Το γεύμα και το δείπνο συνοδεύονται από αραβική πίτα, ενώ στο μενού περιλαμβάνονται και 2,5 λίτρα εμφιαλωμένο νερό ανά άτομο. Ειδικό μενού υπάρχει για βρέφη (0-6 μηνών και 6-12 μηνών), εγκύους και θηλάζουσες, καθώς και για διαβητικούς.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Δημοκρατία”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ