Τι περιλαμβάνει η δικογραφία για το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων», τους ΟΥΚάδες και τον «πορτιέρη»

Με ελλιπή στοιχεία και χωρίς να προκύπτει ποινική σχέση μεταξύ τους, από τα έως τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη η δικογραφία για τους τέσσερις που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής, χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Της Άννας Κανδύλη 

Συγκεκριμένα, ποινική δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά στον έναν εκ των τεσσάρων, που φέρεται να εργαζόταν σε νυχτερινό μαγαζί.

Τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου λόγω της ιδιότητάς τους, ενώ το πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς οδηγείται και πάλι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών λόγω αναρμοδιότητας του Πειραιά.

Από τα έως τώρα στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο για τον έναν των ΟΥΚ προκύπτει κακουργηματική πράξη και συγκεκριμένα για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών.

Όσον αφορά στον «πορτιέρη» και το πρώην μέλος των «Πυρήνων» το αδίκημα είναι παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, επίσης, πως πάντα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν προέκυψε ποινική σχέση μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ