Τι λένε στρατιωτικές πηγές για τη σύλληψη των δύο ΟΥΚάδων – «Το Πολεμικό Ναυτικό δεν χρησιμοποιεί τέτοια εκρηκτικά»

Εξελίξεις στο μέτωπο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Ύστερα από μυστική αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη στην Αττική πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που είχε αποφυλακιστεί το 2019, καθώς και άλλα 3 άτομα, εκ των οποίων δύο ανήκουν στα ΟΥΚ (Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών) Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο enikos.gr ότι οι δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν, στελέχη της ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών) δεν υπηρετούσαν σε μάχιμη θέση.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν χρησιμοποιεί αυτού του είδους τα εκρηκτικά, ενώ από έλεγχο που έγινε δεν έχει διαπιστωθεί έλλειμμα εκρηκτικών υλών στην μονάδα που υπηρετούσαν.

Τι είπαν οι δύο ΟΥΚάδες

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, οι δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν είπαν στους αστυνομικούς, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα εκρηκτικά, ότι τα είχαν ξεχάσει στα σπίτια τους από ασκήσεις της υπηρεσίας τους, στις οποίες είχαν πάρει μέρος, και επρόκειτο να τα επιστρέψουν, ενώ το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» δεν είπε λέξη, αλλά ζήτησε μόνο δικηγόρο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ