Τι είπε στην απολογία του ο Κοντομηνάς

Τι είπε στην απολογία του ο Κοντομηνάς

 

Περίπου 2 ώρες κράτησε η απολογία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τον επισκέφθηκαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο realfm 97,8 ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε στους δικαστικούς λειτουργούς δύο υπομνήματα. Ένα το οποίο ήταν περίπου 100 σελίδων και συνοδευόταν από πέντε φακέλους όπου ήταν επί των κατηγοριών που του αποδίδονται, αυτές της απάτης, της συνέργειας σε απληστία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και το άλλο ήταν επί των περιοριστικών όρων το οποίο ήταν 20 σελίδες μαζί με 3 φακέλους.

Ο κ. Κοντομηνάς αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τα δάνεια και για τη συμφωνία με την εταιρεία συμφερόντων του Bestline που είχε γίνει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οσον αφορά τα δάνεια, υποστήριξε ότι έχει βάλει και ενέχυρο μετοχές και έχει κάνει και προσημειώσεις ακινήτων. Υποστήριξε ότι ναι μεν υπήρξε καθυστέρηση σε ότι αφορά τις δόσεις, αλλά γι’ αυτό υπήρχε πρόθεση ρύθμισης και βασικά ήταν μια διαφορά που θα μπορούσε να είχε λυθεί. Άλλωστε, επισημαίνει ότι οι εταιρίες του ομίλου λειτουργούν κανονικά, καμία δεν έχει κλείσει και είναι και φορολογικά ενήμερες.

Οσον αφορά την Bestline ο κ. Κοντομηνάς υποστηρίζει ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε εξαγορά, αλλά συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, άρα δεν στοιχειοθετείται η απάτη. Μάλιστα επικαλείται κι ένα δεύτερο έγγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλην του πορίσματος που υπάρχει, που αναφέρει ότι η συμφωνία ήταν εντάξει και συμφέρουσα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέως θα γίνει στην Ευελπίδων στη 1 το μεσημέρι και τότε θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος ο κ. Κοντομηνάς ή θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή προφυλάκιση.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ