Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής στον Real fm για τα νέα κλειστά κέντρα

“Σε αυτές τις δύσκολες ώρες τις οποίες δεχόμαστε μία πίεση στα σύνορά μας, είχαμε την είσοδο περίπου 1.000 ατόμων σε όλα τα μέτωπα. Κάποια από αυτά τα άτομα μπήκαν από τον Έβρο, αυτοί οι άνθρωποι έχουν συλληφθεί και ήδη έχουν βρεθεί σε κάποιο κατάστημα κράτησης και υπήρχαν και κάποια άτομα τα οποία μπήκαν στα νησιά”, είπε ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Παρότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι πολύ σημαντικές, είχαμε κάποιους οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στα νησιά. Αυτά τα άτομα τα οποία δεν είναι μόνοι τους, δηλαδή είναι οικογένειες, πρέπει κάπου να κρατηθούν, είναι και αυτοί κρατούμενοι κατά μία έννοια μετά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Όπως καταλαβαίνουν όλοι είναι δύσκολο να κρατηθούν σε φυλακές και για αυτό η κυβέρνηση αμέσως προχωρά στην κατασκευή δύο δομών, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Πέτσα, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί, φαντάζομαι δεν θα είναι πολύ μεγάλο αυτό το διάστημα. Όλοι ελπίζουμε αυτή η κρίση να επιλυθεί σύντομα δια της διπλωματικής οδού”, σημείωσε ο κ. Λογοθέτης και πρόσθεσε:

“Πρέπει να υπάρξουν κάποιες ξεχωριστές δομές για κάποιο συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα… Υπάρχει ένας ορατός ορίζοντας, είναι ο ένας μήνας. Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ μιλάει για ένα μήνα αναστολή. Με βάση αυτή την αναστολή του δικαιώματος επί αιτήματος ασύλου οι άνθρωποι αυτοί είναι κρατούμενοι και πάνε προς απέλαση. Η απέλαση είναι μία διαδικασία, δεν μπορεί να γίνει αύριο. Ο ορατός ορίζοντας είναι του ενός μηνός, μπορεί να χρειαστεί να πάει και ένα μήνα παραπάνω. Σίγουρα όμως δεν μιλάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Στο ερώτημα εάν η Αμυγδαλέζα θα είναι το επόμενο κλειστό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ο κ. Λογοθέτης απάντησε: “Είναι μία πρόταση. Και η Αμυγδαλέζα είναι γεμάτη αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να βρούμε έναν ειδικό χώρο δίπλα στην Αμυγδαλέζα ή κάτι τέτοιο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ