Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων – Τι πρέπει να προσέχουμε – ΒΙΝΤΕΟ

Η νόσος των Λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα ή Λεγιονέλλα (Legionella). Περίπου το 90% όλων των λεγεωνελώσεων οφείλονται στο βακτήριο Legionella pneumophila (Λεγεωνέλλα η πνευμονόφιλος), η οποία ευθύνεται για τη νόσο των λεγεωνάριων.

“Όταν υπάρξουν συμπτώματα, πρέπει κανείς να καταφύγει έγκαιρα στο γιατρό. Πρόκειται για πνευμονία. Από εκεί κινδυνεύουμε. Το βακτήριο αυτό προκαλεί πνευμονία. Βρίσκεται παντού γύρω μας. Υπάρχει στα κλιματιστικά τα κακώς συντηρημένα”, ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι μαζί στις 7”, ο ιατρός παθολόγος, Σωτήρης Αδαμίδης.

“Τα συμπτώματα είναι βήχας, υψηλός πυρετός, δύσπνοια, ενώ στις βαρύτερες περιπτώσεις μπορούμε να δούμε ακόμα και συμμετοχή πιο σοβαρή από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, με σύγχυση, έλλειψη προσανατολισμού και να μην αισθάνεται καθόλου καλά το άτομο”, πρόσθεσε.

“Αν εισπνεύσει κανείς σταγονίδια, τα οποία είναι μολυσμένα με το συγκεκριμένο βακτηρίδιο, τότε μόνο θα κάνει τη λοίμωξη. Αναπτύσσεται κυρίως εκεί που το νερό έχει μια στασιμότητα και δεν αλλάζει εύκολα”, επισήμανε.

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ