Τι δήλωσε ο Μαρτίνης μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης μόλις του γνωστοποιήθηκε η απόφαση των ανακριτών και του εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος κρίθηκε προφυλακιστέος και η σύζυγος του Γεωργία αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης 600.000 ευρώ, δήλωσε:

«Εγώ δεν έπεισα, δυστυχώς, τους ανακριτές, ευτυχώς το έκανε η σύζυγος μου».

Ο συνήγορος του ζευγαριού, Γιάννης Θωμάς αναφερόμενος στην εγγύηση που επιβλήθηκε στη σύζυγο του κ. Μαρτίνη, την χαρακτήρισε “υπέρογκη”. Τόνισε επίσης ότι σύντομα το ζευγάρι θα ασκήσει ένδικα μέσα για «να αλλάξουμε τα δεδομένα».

Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίζεται πως το επίδικο ποσό που κατέθεσε η γερμανική εταιρεία σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση δικηγόρο, που συμμετείχε στην σύναψη της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του νοσοκομείου, αφορούσε σε νόμιμη αμοιβή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως ο εν λόγω δικηγόρος, επειδή συμπτωματικά ήταν διαχειριστής της περιουσίας της κ. Μαρτίνη και της όφειλε χρήματα, της απέστειλε τα επίμαχα ποσά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από τους ανακριτές γιατί το ποσό κινήθηκε μέσω έξι λογαριασμών, και υποστήριξε πως έτσι τους υποδείχθηκε από οικονομικό σύμβουλο για λόγους αποφυγής επιπλέον φορολογίας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο Μαρτίνης – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ