Τι δηλώνει ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου στο enikos.gr για τη φωτιά στην Εύβοια

Την ετοιμότητα των αρχών, εφόσον παραστεί η ανάγκη, να προχωρήσουν σε εκκένωση κι άλλων χωριών, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Μανίκια της Εύβοιας, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, μιλώντας στο enikos.gr.

Ο κ. Μπουραντάς σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Κίνδυνος υπήρξε νωρίτερα για το Μακρυχώρι και ως εκ τούτου λήφθηκε η απόφαση για την προληπτική εκκένωσή του. Οι κάτοικοι, περίπου 25 με 30 άτομα, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν σε διπλανό χωριό, όπως εξηγεί.

Ο ίδιος ο δήμαρχος βρίσκεται στα Θαρούνια, απ’ όπου όπως περιγράφει φαίνονται καπνοί από τη φωτιά, αναμένοντας την άφιξη μέσων της Πυροσβεστικής από τη Χαλκίδα, ώστε εάν η πυρκαγιά εξαπλωθεί να προλάβουν να τη σταματήσουν έξω από το χωριό.

Σημειώνεται ότι η φωτιά κατακαίει δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύονται και δίνεται μάχη με τις φλόγες στο Μακρυχώρι, ώστε να μην υπάρξουν ζημιές σε σπίτια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ