Θρίλερ με υπόθεση δολιοφθοράς σε ραντάρ στη Ρόδο

Περιστατικά δολιοφθοράς στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Ρόδο εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ ενημερώνεται και η ΕΥΠ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το περιστατικό δολιοφθοράς σημειώθηκε στο ραντάρ στην περιοχή Αταβύρου, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Μάλιστα, σημειώθηκε ότι υπήρξαν δύο περιστατικά. Το ένα ήταν πριν από 12 ημέρες, όταν άγνωστος μπήκε στις εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ στην περιοχή Αταβύρου. Είχε παραβιάσει την πόρτα και είχε αφαιρέσει τμήμα του εξοπλισμού του ραντάρ. Επίσης, πριν από τρεις μέρες, η κάμερα κατέγραψε άγνωστο να παραβιάζει πάλι το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στη συγκεκριμένη περιοχή. Με εύφλεκτο υλικό έβαλε φωτιά και έκαψε το ραντάρ προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ημέρα, τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, επίσης, πυρπολήθηκαν, σε περιοχές της δυτικής Ρόδου, στο χωριό Κρητηνία που βρίσκεται απέναντι από τη Χάλκη και εξυπηρετείται και η Χάλκη, αλλά και στο ορεινό χωριό Έμπωνας που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ατάβυρος, όπου βρίσκεται το ραντάρ της ΥΠΑ.

Έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών συνδράμουν στην έρευνα. Έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό να βρεθεί ο δράστης και υπάρχει και ενδεχόμενο να έχουμε και εμπλοκή ειδικών υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού.

Επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο ραντάρ είναι ένα από αυτά που επιβλέπει το Νότιο Αιγαίο και κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου ενώ είναι και απέναντι από την αεροπορική βάση Νταλαμάν της Τουρκίας.

Στο βίντεο φέρεται να καταγράφεται ένας άνδρας με στρατιωτικά ρούχα, ενώ υπογραμμίζεται πως η περιοχή δεν φυλάσσεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ