Θρίλερ με σύλληψη 22χρονου Αλγερινού στην Ελλάδα – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

Για τρομοκρατία κρατείται στις ελληνικές φυλακές με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol ένας 22χρονος Αλγερινός που δηλώνει γιος γυναίκας πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Ο νεαρός συνελήφθη γιατί έκανε φάρσα για τοποθέτηση βομβών σε δύο διεθνείς πτήσεις.

Φάρσα που του κοστίζει την ελευθερία του, λοιπόν, έκανε ο 22χρονος Αλγερινός που βρίσκεται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στις αρχές Ιουλίου τηλεφώνησε σε δυο αεροδρόμια και είπε πως επίκειται τρομοκρατική ενέργεια σε πτήσεις των αερογραμμών της Γαλλίας και της Αιθιοπίας. Στις 23 Ιουλίου, όμως, με αίτημα της Αλγερίας και ένταλμα της Interpol συνελήφθη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τρομοκρατία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος του, Στάθης Μητσοκάλης υποστήριξε ότι «η σύλληψη του Αλγερινού εντολέα μου στην Ελλάδα και η έκδοση στην Αλγερία μέσω σήματος στην Interpol, αφορά πράξεις ειδοποίησης στο αεροδρόμιο των Παρισίων για βόμβα, οι οποίες κινητοποίησαν τις Aρχές στην Γαλλία, αλλά δεν αφορά πράξεις τρομοκρατικές για τις οποίες κατηγορείται στην Αλγερία και οι οποίες τιμωρούνται με ισόβια».

Ο 22χρονος, που είναι γιoς γυναίκας πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Αλγερίας, αποδέχεται ότι έκανε μια φάρσα, αλλά πως τελικά βρίσκεται στο μέσον ενός «πολέμου κατασκόπων». Επίσης υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες αποτελούν πρόφαση, καθώς θέλουν να τον συλλάβουν για λόγους που έχουν να κάνουν με τη μητέρα του και πληροφορίες που θεωρούν ότι διαθέτει από εκείνην.

Ο κ. Μητσοκάλης λέει πως «σε κάθε περίπτωση και μόνο ότι η κατηγορία αφορά πράξη πολύ μεγαλύτερη από τα γεγονότα που στην πραγματικότητα έπραξε, δημιουργεί μια υποψία τιμώρησης υπέρμετρης σε βάρος του».

Οι διωκτικές Αρχές της Αλγερίας τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, με σκοπό να παραβιάσει τα συμφέροντα της χώρας. Απειλείται με ποινή, που φτάνει έως τα ισόβια. Γι’ αυτό και ζητεί από την ελληνική Δικαιοσύνη να μην εκδοθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ