Θρίλερ με ανθρώπινο σκελετό που είχε βρεθεί σε παραλία στην Κρήτη – Πρόκειται για ανθρωποκτονία;

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του ανθρώπινου σκελετού, που είχε εντοπιστεί τυχαία σε παραλία στην Κοκκίνη Χάνι, στην Κρήτη, τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση διερευνάται πλέον ως ανθρωποκτονία, γεγονός που εντείνει το θρίλερ. Αρχικώς είχε εκτιμηθεί ότι πιθανότατα πρόκειται για νεαρή γυναίκα. Από την Ασφάλεια Ηρακλείου έγινε τεράστια έρευνα σε βάθος δεκαετιών. Ανασύρθηκαν από το αρχείο όλοι οι φάκελοι εξαφανίσεων νεαρών γυναικών, με προτεραιότητα στις καταγεγραμμένες περιπτώσεις της Κρήτης, προκειμένου να κληθούν συγγενείς για τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Τελικά, όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι ειδικοί κατέληξαν (με βάση και τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο ιατροδικαστικής διερεύνησης ανθρωπίνων σκελετών αγνώστων στοιχείων) ότι πρόκειται για άνδρα και μάλιστα νεαρής ηλικίας. Και ενώ έχει εξαχθεί DNA, μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η ταυτοποίηση του. Αυτό σημαίνει ότι, πιθανότατα, δεν έχει δηλωθεί η εξαφάνισή του.

Ποια όμως είναι εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν ύποπτη την συγκεκριμένη υπόθεση, σε βαθμό να αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία; Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ότι το όλο σκηνικό παρέπεμπε σε ρηχό τάφο. Το πτώμα (εν προκειμένω ο σκελετός) ήταν θαμμένο πολύ κοντά στο δρόμο, ήταν δηλαδή σε εμφανές σημείο, και είχε καλυφθεί με πέτρες από πάνω. Το σώμα ήταν σε ύπτια θέση ενώ δεν προκύπτει να φορούσε ρούχα. Τουλάχιστον δεν βρέθηκαν υπολείμματα ρούχων ή άλλα ευρήματα που να μπορούν να συνδέσουν το νεαρό άνδρα με οποιοδήποτε στοιχείο προς έρευνα. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών (οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά και έψαξαν σε βάθος), μέσα στον Ιούλιο ο φάκελος της μυστηριώδους υπόθεσης διαβιβάστηκε ξανά στα χέρια του εισαγγελέα, χωρίς δυστυχώς να έχει ταυτοποιηθεί ο νεαρός άνδρας. Ωστόσο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία, πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση διατηρείται «ζωντανή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ