Θριάσιο: Καταγγελία για νοσηλεία 3 ασθενών με κορονοϊό σε κοντέινερ – Η απάντηση της διοίκησης

Δύσκολη ήταν η εφημερία στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Μ. Βαρδαβάκης μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι τρεις ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου γιατί δεν υπήρχαν ελεύθερες κλίνες.

Όπως είπε ο ίδιος, έξι ασθενείς non Covid νοσηλεύτηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβάκη, «αυτό είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία. Ακριβώς την ίδια ημέρα πέρυσι, τον Νοέμβριο, νοσηλεύαμε στο Θριάσιο 39 ασθενείς με κορονοϊό και σήμερα νοσηλεύουμε 55. Έχουμε μια αύξηση των εισαγωγών κατά 35%-40%».

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, εκτός του εμβολιασμού, όπως η αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι «μετά και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, άνοιξαν επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο, στερώντας τα βέβαια από τους ασθενείς με τις υπόλοιπες ασθένειες και μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από τα κοντέινερ. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αλλά αυτή είναι η τάση: να πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία με ασθενείς με COVID».

Η απάντηση της διοίκησης του Θριασίου

«Mε απόλυτη ασφάλεια γίνεται η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών, καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου», απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή δημοσιεύματα.

Σημειώνει ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια.

Προσθέτει ότι όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Καταλήγει ότι αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ.

Τι είπε ο Οικονόμου για τις καταγγελίες για «αυτοσχέδιες ΜΕΘ»

Σχετικά με καταγγελίες γιατρών για αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε νοσοκομεία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως τα στοιχεία για τον αριθμό των ΜΕΘ στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019 δεν αμφισβητούνται.

«Κάθε ΜΕΘ λειτουργεί με βάση πρωτόκολλα και τεχνικές προδιαγραφές που εγκρίνουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει ένα ζήτημα πίεσης του ΕΣΥ. Η άποψη ποιος και πότε διασωληνώνεται λαμβάνεται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια. Πάντα γίνεται προσπάθεια εύρεσης ΜΕΘ. Είναι πραγματικότητα ότι πολλές φορές υπήρχαν αναμονές. Είμαστε σε καθεστώς πίεσης. Κάθε διαθέσιμη ΜΕΘ δίνεται σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη», υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ