Θεσσαλονίκη: «Ξηλώθηκε» η διοίκηση της δομής φροντίδας παιδιών με αναπηρία – Το πόρισμα «κόλαφος» των ελεγκτών

παιδιά με αναπηρία

«Ξηλώθηκε» το διοικητικό συμβούλιο της δομής παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη μετά τις αποκαλύψεις-σοκ που ήρθαν στο «φως» έπειτα από έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στη μονάδα. 

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό. 

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

H ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη δομή φροντίδας παιδιών με αναπηρία

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον τύπο σχετικά με περιστατικό σοβαρού τραυματισμού  περιθαλπόμενου σε Δομή Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μετέπειτα θανάτου του σε νοσοκομείο, μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών της ΕΑΔ και Εμπειρογνωμόνων, Ιατρών και Κοινωνικής Λειτουργού, κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του 2022 διενήργησε αυτεπαγγέλτως έλεγχο στη συγκεκριμένη δομή, με αντικείμενο, ως προς το συμβάν, στον έλεγχο των ενεργειών διαχείρισης του περιστατικού από τη διοίκηση του φορέα και εν γένει   της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών του ελεγχόμενου φορέα.

Διαπιστώσεις του κλιμακίου κατά το επιτόπιο έλεγχο: 

Εν όψει των ανωτέρω, η ΕΑΔ προέβη σε προτάσεις, μεταξύ άλλων, αναφορικά με :

Η έκθεση διαβιβάστηκε:

 

Exit mobile version