Θεσσαλονίκη: ΒΙΝΤΕΟ από ληστεία με καραμπίνες σε κοσμηματοπωλείο – Ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης

Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Περαία Θεσσαλονίκης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Η ληστεία είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2020 και χάρη στο βιντεοληπτικό υλικό ταυτοποιήθηκε ο ένας εκ των δραστών.

Πρόκειται για έναν 30χρονο ομογενή από την Γεωργία, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις από τον ανακριτή. Παράλληλα, αναζητούνται τα στοιχεία των άλλων πέντε συνεργών του που είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο με καραμπίνες.

Οι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο κατάστημα και προέταξαν τα όπλα τους στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 150.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάποιοι εκ των δραστών περίμεναν έξω από το μαγαζί και προχώρησαν σε εκφοβιστικούς πυροβολισμούς, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή προσέγγιση διερχομένων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν ήταν κλεμμένο από περιοχή της Καλαμαριάς και μετά την πραγματοποίηση της ληστείας, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οπότε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από το σπίτι του φερόμενου 30χρονου δράστη, κατασχέθηκαν ένα δίκαννο όπλο με κομμένες τις κάνες που ταυτοποιήθηκε ως ένα εκ των δύο όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία και επτά ρολόγια, που αναγνωρίστηκαν ως μέρος των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος άνδρας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ