Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Eισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας, ενώ η 24χρονη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σοκάρουν μετά την καταγγελία της νεαρής γυναίκας για βιασμό σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια στην καταγγελία της περιγράφει με λεπτομέρειες όσα συνέβησαν το βράδυ του βιασμού της. Η 24χρονη βρέθηκε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς έπειτα από πρόσκληση φίλου. Αποφάσισε να φύγει, ήταν όμως μεθυσμένη και το σπίτι της ήταν μακριά. Έκλεισε το δωμάτιο 510 στο ίδιο ξενοδοχείου προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι της με ασφάλεια την επόμενη ημέρα.

«Στις 04.00 το πρωί φεύγοντας όλες μαζί από το ξενοδοχείο διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να οδηγήσω λόγω μέθης, δεν μπορούσα ούτε καν το αυτοκίνητο μου να εντοπίσω. Έτσι αποφάσισα να κλείσω ένα δωμάτιο και να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο. Ανεβαίνοντας στο δωμάτιό μου, συνάντησα στον διάδρομο τρεις άνδρες που ήταν στο πάρτι.

Αυτοί, επειδή ήμουν σε άσχημη κατάσταση,  με κάλεσαν στο δωμάτιό τους, λέγοντας ότι είναι καλύτερο. Από τότε δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα το πρωί λίγο πριν από τις 11.00 και βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα. Είχε πεταμένα ανδρικά ρούχα και μια βαλίτσα, ενώ πάνω στο τραπέζι είδα ένα χάπι ανδρικής διέγερσης. Το φόρεμά μου ήταν σηκωμένο και δεν φορούσα εσώρουχο. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έκανα την καταγγελία”, περιγράφει η 24χρονη στην καταγγελία.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 27χρονος στο όνομα του οποίου φέρεται να κλείστηκε το δωμάτιο στο οποίο ξύπνησε η 24χρονη. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε στις ανακριτικές Αρχές και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας, αφού άσκησε δίωξη για γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, ζήτησε αντίγραφα της δικογραφίας, προκειμένου να διαπιστώσει αν βρίσκεται πίσω από την υπόθεση κύκλωμα μαστροπών. Ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες φαινόταν να παραδέχεται το γεγονός, με νέα ανάρτησή του αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα επίθεσης και κλοπής του κινητού του τηλεφώνου. Τις τελευταίες ώρες ανήρτησε και φωτογραφία στην οποία δείχνει τα σημάδια στο πρόσωπό του.
“Η συγκεκριμένη δημοσίευση  δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το συγκεκριμένο άτομο, μαζί με τους συνοδούς του, την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια, στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν  που δεν ήμουν παρών.

Θέση για την υπόθεση πήρε και το κατάστημα στο οποίο φέρεται να είναι μέτοχος. “Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει διακοπεί η συνεργασία μας”.
Στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ: “Η Δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει απόλυτα τα ζητήματα αυτά, σε θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο καθένας μπορεί και δικαιούται να διαθέτει τον εαυτό του, το κορμί του όπως αυτός θεωρεί. Άλλο αυτό, άλλο οι βιασμοί, άλλο η κακοποίηση, άλλο όλα τα σκηνικά ενδοοικογενειακής βίας. Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πράγματα για να στηρίξει τα θύματα της κακοποίησης και ο ποινικός κώδικας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή”.
Φως στα όσα συνέβησαν αναμένεται να ρίξουν και οι υπόλοιπες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη μετά την καταγγελία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Από την Eισαγγελία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την καταγγελία της 24χρονης, η ανάκριση συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η δίωξη είναι για “προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος”, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ