Θεσσαλονίκη: Τραγουδά στο ΑΠΘ ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τραγουδούν με ελεύθερη είσοδο απόψε Παρασκευή, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Kadinelia σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους φοιτητές που διαδηλώνουν κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ραντεβού «στα γρασίδια της Φιλοσοφικής» στις 21:00 έγραφε η αφίσα που έκανε γρήγορα το γύρο του διαδικτύου, και αυτή την ώρα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στο σημείο βρίσκονται χιλιάδες άτομα που απολαμβάνουν τη συναυλία.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας έξω από την ΣΘΕ ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η ένταση ξεκίνησε όταν εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες στο σημείο, να κάνουν χρήση χημικών, προκειμένου να τους διαλύσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ