Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον περίεργο ήχο που αναστατώνει τους κατοίκους στα Μετέωρα – Τι λένε οι ειδικοί

Άλυτο μυστήριο παραμένει ο υπόκωφος ήχος που έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής των Μετεώρων Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει μιλώντας στην ιστοσελίδα GRTimes ο δήμαρχος του δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης πρόκειται για έναν απόκοσμο, εκκωφαντικό ήχο, ο οποίος έρχεται από διαφορετικές εστίες και ξεκίνησε να ακούγεται πριν από περίπου ένα μήνα. “Συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπίσουμε την εστία του ήχου. Ήμασταν και χθες το βράδυ στο σημείο και από την έως τώρα έρευνα συμπεραίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια βλάβη στο φυσικό αέριο, ούτε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο”, αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες της ΕΥΑΘ θα συνεχιστούν και σημειώνοντας ότι πιθανότερη εστία του μυστηριώδους ήχου εικάζεται πως είναι το υδραγωγείο της περιοχής. “Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη, υπάρχει αναστάτωση και το βράδυ είναι όλοι στο πόδι αλλά είναι θέμα χρόνου”, τονίζει.

Πράγματι ο ήχος μοιάζει να βγαίνει από το υδραγωγείο των Μετεώρων, αφού εκεί ακούγεται πιο έντονα.  Το γεγονός όμως που κάνει τον ήχο αυτόν ακόμη πιο μυστηριώδη είναι ότι ακούγεται κυρίως τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα και έπειτα.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στην ιστοσελίδα thestival κάτοικοι της περιοχής, ο ήχος ακούγεται μέχρι και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το υδραγωγείο, ενώ δίνει την αίσθηση πως κάποιος… σκάβει κάτω από τον δρόμο.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδύλης ανέφερε μιλώντας στο GRTimes ότι δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα στην περιοχή και “δεν τίθεται θέμα γεωλογικού φαινομένου με τόσες εβδομάδες διάρκεια”.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ρωτήθηκε για τον περίεργο αυτό θόρυβο. Όπως είπε, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα αίτια είναι ανθρωπογενή.  “Δεν είναι κάτι το οποίο συνδέεται με γεωλογικά αίτια, πετρώματα, μετακινήσεις… Είναι κάτι το οποίο ίσως οφείλεται στα δίκτυα ύδρευσης ή στο υδραγωγείο της περιοχής ή σε κάτι αντίστοιχο”, τόνισε, σημειώνοντας πως πράγματι πρόκειται για περίεργο φαινόμενο.

Οι έρευνες στο υδραγωγείο για τον περίεργο ήχο

Πηγές της ΕΥΑΘ αναφέρουν στην ιστοσελίδα GRtimes ότι από την περασμένη Πέμπτη κλιμάκια της ΕΥΑΘ έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία (η τελευταία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής) χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν την εστία του ήχου. Αυτοψία θα πραγματοποιηθεί και σήμερα.  «Στο υδραγωγείο δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ώστε να δικαιολογεί τον ήχο, διότι δουλεύει με μαγνητισμό, παράλληλα τα συνεργεία περιγράφουν ένα βουητό που έρχεται από διαφορετικές εστίες και ενεργοποιείται κυρίως τις βραδινές ώρες», σημειώνουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, παρά την πολύωρη εξέταση της λειτουργίας του υδραγωγείου, το κλιμάκιο της ΕΥΑΘ δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ