Θεσσαλονίκη – Θάνατος 3χρονης: Στα χέρια της τεχνικής συμβούλου ο ιατρικός φάκελος από το Παπαγεωργίου

Ένα βήμα πιο κοντά στις απαντήσεις που αναζητούν για τον θάνατο της κόρης τους είναι οι γονείς του ηλικίας 3 ετών κοριτσιού που πέθανε το Σάββατο 30 Απριλίου, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς η τεχνική σύμβουλος που έχουν διορίσει στην υπόθεση παρέλαβε τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, παρέλαβε τον φάκελο από το Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ThessToday.gr , η κ. Αποστολίδου εξήγησε ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Πρέπει να παραλάβουμε όλα τα στοιχεία ώστε να συντάξουμε ένα ασφαλές πόρισμα». Είπε ακόμα ότι «οι γονείς περιμένουν να πάρουν απαντήσεις. Όταν θα έχω 100% έγκυρη εικόνα για τα αίτια, τότε θα τους ενημερώσω».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, η οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού ψάχνει απαντήσεις, αρκετές από τις οποίες πιθανόν να βρίσκονται στα ιατρικά έγγραφα του «Παπαγεωργίου». Το περιστατικό σύμφωνα με αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολο, ενώ η παραλαβή του ιατρικού φακέλου θεωρείται μόνο ως η αρχή του νήματος για τα αίτια που κόστισαν τη ζωή στο τρίχρονο κοριτσάκι.

Τα στοιχεία του φακέλου

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το «Παπαγεωργίου» προχώρησε σε μεγάλη σειρά εξετάσεων και χορήγησε στην τρίχρονη διάφορες αγωγές -όπως γ’ σφαιρίνη για τη νόσο Kawasaki- ενώ δόθηκαν αντιβιώσεις και κορτιζόνη. Εκτός από τον ιατρικό φάκελο -ο οποίος παραδόθηκε μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις του νομικού συμβούλου της οικογένειας- εκείνο που περιμένει η τεχνική σύμβουλος είναι μερικά ακόμη ιατρικά έγγραφα από το «Ιπποκράτειο», κυρίως τις καλλιέργειες βιολογικών υγρών, που σκιαγραφούν την κατάσταση υγείας του τρίχρονου κοριτσιού κατά τις δύο ώρες νοσηλείας, πριν καταλήξει. Επίσης, το «παζλ» των ιατρικών εγγράφων θα συμπληρωθεί και με τη βιοψία για τον μυελό των οστών που πραγματοποιήθηκε στο «ΑΧΕΠΑ».

Τα παραπάνω ιατρικά χαρτιά αναμένεται να παραδοθούν εντός ημερών, ενώ οι ίδιες πηγές εξηγούν στο ThessToday.gr ότι καθυστέρηση θα παρουσιάσουν τα νεκροτομικά ευρήματα από τις τοξικολογικές, ιστολογικές, βιοχημικές εξετάσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ