Θεσσαλονίκη: “Θα γίνουν συλλήψεις” – Τα νέα στοιχεία για την καταγγελία βιασμού της 24χρονης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα αναγνώρισε και δεύτερο άτομο, ενώ αναφέρει ότι δέχεται απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία μετά τις καταγγελίες για πιθανό κύκλωμα μαστροπείας, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με στόχο να αναβαθμιστεί η έρευνα και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Έχασε τους γονείς και τον σύντροφό της η 24χρονη

«Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της. Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Θα γίνουν συλλήψεις»

«Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή και εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία. Μετά δεν γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα της αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρακάκης.

Θεσσαλονίκη Λευκός Πύργος

Ο αδελφός του πρώτου κατηγορούμενου είναι το δεύτερο πρόσωπο που αναγνώρισε η 24χρονη

Η 24χρονη έχει δώσει τρεις καταθέσεις στις Αρχές: τις δύο όταν έκανε την καταγγελία στην αστυνομία και την τρίτη στην ανακρίτρια, την Παρασκευή, όπου φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει περισσότερο στο μυαλό της τα όσα βίωσε.

Όπως μετέδωσε το mega, στις πρώτες δύο καταθέσεις η κοπέλα είχε πει ότι θυμάται να συναντάται με δύο άτομα την ώρα που πήγαινε προς το δικό της δωμάτιο. Οι αστυνομικοί της έδειξαν τέσσερις φωτογραφίες και αναγνώρισε τον έναν, ο οποίος κλήθηκε, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την Παρασκευή που μετέβη στην ανακρίτρια, η 24χρονη τόνισε ότι στην αποτρόπαια πράξη σε βάρος της συμμετείχε και δεύτερο άτομο, που τον αναγνώρισε. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, είναι ο αδελφός του πρώτου άνδρα που είχε αναγνωρίσει. Θυμήθηκε, επίσης, ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στο δωμάτιο, που δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει αυτή τη στιγμή.

Το δεύτερο πρόσωπο που αναγνώρισε, θα κληθεί να καταθέσει όταν προκύψουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως μεταδόθηκε, εάν αποδειχθεί ότι η 24χρονη είχε ναρκωθεί, τότε είναι πιθανόν να αλλάξει το κατηγορητήριο. Και αυτό γιατί δεν θα πρόκειται για το αδίκημα της συνεύρεσης χωρίς συναίνεση, αλλά για “ομαδικό βιασμό”.

Σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τις έρευνες για πιθανή υπόθεση κυκλώματος μαστροπείας, οι πληροφορίες του mega ανέφεραν ότι αυτό το στοιχείο υπάρχει στην κατάθεση μίας άλλης κοπέλας που βρισκόταν στο πάρτι και όχι της 24χρονης. Συγκεκριμένα, η εν λόγω γυναίκα είπε στην κατάθεσή της ότι στο πάρτι βρίσκονταν 13-15 άτομα, εκ των οποίων οι 5-6 άνδρες και οι υπόλοιπες γυναίκες. Κάποιες από τις κοπέλες που ήταν εκεί “νομίζω ότι ήταν εκδιδόμενες”, φέρεται να είπε στην κατάθεσή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ