Θεσσαλονίκη: “Θα διερευνηθεί η ανώνυμη καταγγελία για τις σχέσεις πρώην αστυνομικών με ομάδες”

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανώνυμη καταγγελία αστυνομικού για τις σχέσεις μεταξύ αστυνομίας και ομάδων, στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Η καταγγελία έγινε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην πόλη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ του Alpha.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό, ωστόσο, αναφέρουν ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία καθώς πρόκειται για βαρύτατο αδίκημα που αφορά σε παράβαση καθήκοντος.

“Ήχησε συναγερμός στην κυριολεξία μετά από αυτές τις καταγγελίες και η αστυνομία απαντά πως θα διερευνήσει το περιστατικό. Όπως είπαμε πρόκειται για ένα βαρύτατο αδίκημα που αφορά στην παράβαση καθήκοντος, ενώ σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας δεν πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας αλλά για αξιωματικό που έχει αποστρατευθεί”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Τι κατήγγειλε ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας μίλησε ανώνυμα για περιστατικά βίας που έχουν πέσει στην αντίληψή του αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Metropolis 95.5, ο εν λόγω αστυνομικός αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο περιστατικό που, όπως λέει, ήταν και ο ίδιος μπροστά αλλά ο ανώτερός του τον σταμάτησε, λέγοντας “θα πάτε στο Σουφλί και εσύ και ο προϊστάμενος που είχες δίπλα σου”.

“Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε ποιοι είναι, γιατί δεν κάνετε αυτό που πρέπει” ερωτήθηκε ο αστυνομικός, ο οποίος απάντησε: “είναι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, που έχουν τις βλέψεις. Όταν αποστρατευτούν, αναλαμβάνουν καίριες θέσεις στις διάφορες ΠΑΕ…  Είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω…”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι του έχουν τύχει “αρκετές φορές” τέτοια περιστατικά και ερωτηθείς εάν μπορεί να αναφερθεί σε έστω ένα, που ενώ ήταν μπροστά τελικά σταμάτησε γιατί του το ζήτησε ανώτερός του, ο αστυνομικός είπε:

“Σταματήστε γιατί θα φύγω και εγώ και ο ανώτερός μου στο Σουφλί, όπως χαρακτηριστικά μου είχε πει, όταν σε κάποια είσοδο της ομάδας μέσα στα σακίδια των ομάδων με τις φανέλες υπήρχαν καπνογόνα, πιστόλια ευθείας βολής και πολλά άλλα. Κι αν ακούει κάποιος εισαγγελέας, τα γνωρίζει αυτά. Ήμουν παρών κατά την είσοδο της ομάδας στα αποδυτήρια, ακολούθησα την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα λάβει σαφή εντολή να μην αφήσω την ομάδα και να μην αφήσω από τα μάτια μου τα πράγματά της. Ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια, χωρίς εμείς να έχουμε κάποια εντολή να αποτρέψουμε τα φονικά αυτά όπλα να εισχωρήσουν, όπως εισχωρούν μετά, στις εξέδρες των φανατικών οπαδών”.

“Είμαι σίγουρος ότι το είπατε στον επικεφαλής, στον ανώτερό σας”, είπε ο δημοσιογράφος και ο αστυνομικός απάντησε: “Και μας είπε θα πάτε στο Σουφλί και εσύ και ο προϊστάμενος που έχεις δίπλα σου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ