Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμη 6 μέλη της Χρυσής Αυγής για την έφοδο σε έκθεση καλλιτέχνη

Στην ταυτοποίηση ακόμη έξι ατόμων από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής που έκανε «ντου» σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την έφοδο χρυσαυγιτών σε έκθεση καλλιτέχνη

Έπειτα από επισταμένη έρευνα κατά την οποία αξιοποιήθηκαν πληροφορίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη επιπλέον έξι ατόμων, φτάνοντας στο σύνολο τα 11 σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr.

Αρχικά είχαν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα, τέσσερις άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Θεσσαλονίκη: Έφοδος μελών της Χρυσής Αυγής σε έκθεση καλλιτέχνη από τα Σκόπια – Φώναζαν και «σφράγισαν» τον χώρο

Το χρονικό της παρέμβασης

Υπενθυμίζεται ότι, η ομάδα των Χρυσαυγιτών μπούκαρε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά στην έκθεση του Σεργκέι Αντρέεφσκι, μοιράζοντας φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο. Μάλιστα φεύγοντας, «σφράγισαν» και την είσοδο, τοποθετώντας κόκκινες κορδέλες.

«Δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εδώ, σε έναν δημόσιο ελληνικό χώρο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε», φώναζαν στον καλλιτέχνη, αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει τα έργα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ