Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή «μαμούθ» από διαμέρισμα το 2019 – Οι δράστες «σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής ενός χρηματοκιβωτίου με κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ αλλά και 8.000 ευρώ σε μετρητά, που έγινε πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019, στη Θεσσαλονίκη.  Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και η 27χρονη οικιακή βοηθός της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος, που «χτύπησαν» οι Γεωργιανοί δράστες.

Έπειτα από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν για την υπόθεση τα στοιχεία συνολικά τεσσάρων ατόμων (όλοι υπήκοοι Γεωργίας). Εκτός από την 27χρονη οικιακή βοηθό, η οποία παραμένει υπό κράτηση, η δικογραφία περιλαμβάνει τρεις άνδρες (ηλικίας 39, 52 και 46 ετών) που κατηγορούνται είτε ως φυσικοί δράστες είτε ως συνεργοί στην πράξη της κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2019 δύο εκ των παραπάνω δραστών, με τη συνδρομή της οικιακής βοηθού, εισήλθαν στο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης, και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το οποίο «φόρτωσαν» σε αυτοκίνητο διαφυγής, όπου τους περίμενε το τέταρτο μέλος της σπείρας. Για την εξιχνίαση την υπόθεσης προηγήθηκε συνεργασία με την EUROPOL.

Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τρία από τα παραπάνω μέλη.  Ο 46χρονος -ένας εκ των κατηγορούμενων- είχε συλληφθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του, που παραμένουν ασύλληπτοι, φαίνεται πως διέφυγαν στο εξωτερικό και σε βάρος τους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Η 27χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, στους Αμπελόκηπους με βάση το σχετικό ένταλμα, και αναμένεται να οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ