Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί – Λένε “όχι” στην αξιολόγηση

Με σύνθημα «όχι στην αξιολόγηση» εκπαιδευτικοί και μέλη της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr με κεντρικό άξονα την προάσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά, τους νέους και τις νέες, δεκάδες εκπαιδευτικοί κρατώντας πανό και πλακάτ λένε «όχι» στην αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δηλώνοντας παράλληλα ότι “δεν φοβόμαστε”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος, σε δηλώσεις του τονίζει μεταξύ άλλων ότι «για άλλη μια φορά είμαστε στους δρόμους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Είμαστε απέναντι σε μια πολιτική που ενώ στα σχολεία συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών και δεν υπάρχουν μέτρα υγείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Παιδείας ασχολείται με την “περίφημη” αξιολόγηση. Με άλλα λόγια, μια πολιτική η οποία κατηγοριοποιεί τα σχολεία, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και για αυτό θέλει την πειθαρχία των εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «προσπάθησαν την προηγούμενη εβδομάδα να βγάλουν παράνομη την απεργία – άποψη, τη στιγμή που το 95% των εκπαιδευτικών κήρυξε σε όλη τη χώρα. Το λέμε για άλλη μια φορά, εμείς θα συνεχίσουμε με απεργία και διαδηλώσεις, για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί

Αναφορικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την επέτειο καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Σμήλιος επισήμανε ότι «ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στον αγώνα κατά του φασισμού. Είναι δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση. Διδάσκουμε στα σχολεία πολιτική κατά του ρατσισμού και γι’ αυτό θα είμαστε την Πέμπτη στις διαδηλώσεις για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.»

Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτικοί

Από την πλευρά της η γραμματέας του Γ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση, φοβόμαστε την γκετοποίηση των σχολείων».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ