Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το πόδι διαδηλωτή από μολότοφ – Αστυνομικοί σβήνουν τη φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Πέμπτης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες και βόμβες μολότοφ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι υπήρχε και αναφορά για έναν τραυματία αστυνομικό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται ότι τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου 50 άτομα. Κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός εκ των ατόμων αυτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση, από ρίψη μολότοφ πήρε φωτιά το δεξί του πόδι. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, οι άνδρες των ΜΑΤ τον βοήθησαν χρησιμοποιώντας αντιπυρική κουβέρτα και πυροσβεστήρα, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Ο διαδηλωτής συνελήφθη, γιατί, σύμφωνα με την αστυνομία προηγουμένως είχε προβεί σε ρίψη μολότοφ και οδηγήθηκε στον νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Στην κατοχή του βρέθηκε άλλη μολότοφ τύπου κόμπρα και ζευγάρι γάντια, επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψης υπέστη εγκαύματα στον αριστερό μηρό άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε το απόσπασμα βίντεο από ανοικτή πηγή του διαδικτύου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ