Θεσσαλονίκη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Σε κατ΄οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Θεσσαλονίκη: Οργισμένοι Ρομά καίνε χαρτονομίσματα έξω από τα δικαστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί. Ο μεν ανακριτής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο δε εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή του κράτηση μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Τη διαφωνία θα λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το προσεχές χρονικό διάστημα. Έως τότε ο κατηγορούμενος θα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνήματα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο

Από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από Ρομά μπροστά στα δικαστήρια. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: «Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήταν Ρομά». Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Ρομά- δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Με φωτογραφίες του 16χρονου οι Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Φωνάζουν «Δικαιοσύνη»

Όπως φαίνεται σε βίντεο του thesstoday.gr, αρκετοί άρχισαν να βάζουν φωτιά σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του αστυνομικού έγιναν τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών στο δικαστικό μέγαρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της διαδικασίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο κτίριο από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ