Θεσσαλονίκη: Οι «κόκκινοι» στόχοι που έχουν θέσει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ. – Σε επιφυλακή και για την 28η Οκτωβρίου

Σε αυξημένη επιτήρηση έχουν τεθεί τουλάχιστον δέκα πιθανοί στόχοι επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους το Λιμάνι και το στρατόπεδο «Νταλίπη», με πηγές από την Ελληνική Αστυνομία να χαρακτηρίζουν ωστόσο τις συγκεκριμένες ενέργειες ως «επιβεβλημένες» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό.

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θεωρείται κομβικό σημείο για το διαμετακομιστικό εμπόριο σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ το στρατόπεδο Νταλίπη αποτελεί υψηλό στόχο με δεδομένο ότι κατά καιρούς φιλοξενούνται αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ. Και με γνώμονα ότι αρκετές από τις απόρρητες στρατιωτικές κινήσεις προωθούνται με στελέχη τα οποία φιλοξενούνται στο Νταλίπη, λήφθηκε η απόφαση για την αυξημένη επιφυλακή και επιτήρηση, δέσμη μέτρων όμως που -ήδη- εφαρμόζεται και σε πολλά ακόμη κτίρια και υποδομές, όπως η Ισραηλιτική Κοινότητα, το Εβραϊκό Μουσείο, τα μνημεία για το Ολοκαύτωμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του thesstoday.gr, αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος από «μοναχικούς λύκους», αλλά και η στοχοποίηση των συγκεκριμένων υποδομών από ομάδες διαδηλωτών.

Σε επιφυλακή και για την 28η Οκτωβρίου

Όσο ο πόλεμος μαίνεται στη Μέση Ανατολή, τόσο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των καίριων υπηρεσιών, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή. Είναι μια εικόνα που θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου, με τα μέτρα να χαρακτηρίζονται ως «δρακόντεια» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr κατά τη διάρκεια της τελετής στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται πάνω από 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα μετακινηθούν από περιφερειακούς νομούς και θα πλαισιώσουν τις υφιστάμενες δυνάμεις, ενώ κατά τον ίδιο σχεδιασμό προβλέπεται και η επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο και drones.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο αναμένεται και η τελική, ευρεία σύσκεψη στο Αρχηγείο και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία θα έχει στο επίκεντρο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό ενόψει της 28ης Οκτωβρίου. Στο μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη αναμένεται και η δοκιμαστική πτήση του F-16 Viper, το οποίο θα πετάξει πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πριν την τελική του επίδειξη, το Σάββατο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ