Θεσσαλονίκη: Οι ένοικοι πολυκατοικίας πέρασαν τον 34χρονο μητροκτόνο για διαρρήκτη – Τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο μητροκτόνος από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης επί 20 ημέρες. Ο 34χρονος σκότωσε την μητέρα του στην Πιερία και μετέφερε το πτώμα της με το αυτοκίνητο στην Χαλκηδόνα.

Θεσσαλονίκη: Πώς συνελήφθη ο μητροκτόνος – Σκότωσε την μητέρα του στην Πιερία και μετέφερε με αμάξι το πτώμα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του 34χρονου σήμανε όταν οι ένοικοι μίας πολυκατοικίας στην περιοχή του Φαλήρου, στη Θεσσαλονίκη, τον πέρασαν για διαρρήκτη και ενημέρωσαν τις αρχές.

Με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και έναν σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του εντοπίστηκε ο μητροκτόνος. Ο νεαρός που πρώτος τον εντόπισε στην πολυκατοικία και αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 το χρονικό της σύλληψης.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο μητροκτόνος – Εντοπίστηκε στην Τούμπα

«Άκουγα κάτι ήχους μέσα στην οικοδομή, είδα το ασανσέρ να ανεβοκατεβαίνει. Σε κάποια φάση έκανα ένα βήμα προς τα πάνω να δω ποιος είναι, είδα κάποιον με κουκούλα. Ανέβηκα λίγο τα σκαλιά, με απέφυγε και μετά κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει», δήλωσε.

«Στην αρχή είπε ότι ήταν επίσκεψη σε ένα σπίτι. Δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, έκανε ότι μιλούσε στο τηλέφωνο, ενώ μας είπε ότι είναι άστεγος. Λέω δεν γίνεται να έχεις κινητό αφής και να είσαι άστεγος. Τον σταματήσαμε και καλέσαμε την αστυνομία», πρόσθεσε ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε τον 34χρονο.

Έδωσε ψεύτικα στοιχεία στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, ο μητροκτόνος προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς κατά την σύλληψή του, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Αρχικά, τους έδωσε ψεύτικα στοιχεία.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην πολυκατοικία και όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης σε κανένα από τα διαμερίσματα, τον πίεσαν για να πει την αλήθεια. Τότε, εκείνος τους αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι έχουν μπροστά τους τον μητροκτόνο, τον οποίο αναζητούσαν εδώ και 20 ημέρες.

Τα πρώτα του λόγια

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο περιπολικό. Τότε, ο 34χρονος φέρεται να είπε μία φράση: «εγώ σκότωσα την μάνα μου».

Ο 34χρονος σκότωσε την 71χρονη μητέρα του, πυροβολώντας την στο κεφάλι εξ’ επαφής σε ερημική περιοχή στην Πιερία, στις αρχές Απριλίου. Στη συνέχεια, οδήγησε 61 χιλιόμετρα με την νεκρή μητέρα του στο διπλανό κάθισμα από επαρχιακές οδούς, προκειμένου να αποφύγει τα διόδια και να καταλήξει έξω από τα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας. Εκεί, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει και μέσα στο όχημα το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ