Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με εξαφάνιση συνταξιούχου: Οι αναπάντητες, οι περίεργες διαδρομές και τα σκόρπια χρήματα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση του συνταξιούχου, αυτοκινητιστή και αγρότη Σωτήρη Λιμπατέ που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου. Το αυτοκίνητό του το είδαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, στον Δρυμό Ωραιοκάστρου. Το πρωί βρέθηκε χτυπημένο και εγκαταλελειμμένο κοντά στο εργοστάσιο «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία. Ήταν ξεκλείδωτο και τα κλειδιά πάνω στη μίζα. Ο οδηγός, άφαντος… Οι τρεις γιοι του υπέβαλαν μήνυση μέσω του δικηγόρου τους Αναστάσιου Ντούγκα, για ανθρωποκτονία και αρπαγή.

Το “Τούνελ” ερεύνησε την περίεργη αυτή υπόθεση με τα ερωτήματα που έως τώρα δεν βρίσκουν απάντηση να είναι πολλά…

Ο γιος του αγνοούμενου που έμενε στο ίδιο κτίριο με τον πατέρα του, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για τις ώρες αγωνίας που ζουν αυτός και τα αδέλφια του, καθώς δεν έχουν ούτε ένα σημάδι ζωής του. «Όταν γύρισα στο σπίτι εκείνο το βράδυ, το αμάξι του πατέρα μου ήταν παρκαρισμένο στην αυλή. Το επόμενο πρωί μου είπαν πως βρέθηκε κάπου εγκαταλελειμμένο. Κανείς μας δεν τον άκουσε να φεύγει. Το μυαλό μας πάει στο κακό. Είμαστε στο μηδέν από πλευράς ερευνών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καταθέσαμε τη μήνυση γιατί θεωρούμε ότι κάτι κακό συνέβη. Για να φύγει ο αγνοούμενος ξαφνικά από το σπίτι του, κάτι έγινε που τον ανάγκασε να βγει μες τη νύχτα…» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ο ένας από τους τρεις γιους του μίλησε από το σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του. «Με ειδοποίησε η αστυνομία το πρωί να περάσω να το πάρω. Ήταν ανοιχτό με τα κλειδιά πάνω και όλα τα έγγραφα μέσα. Δεν γνωρίζουμε αν οδηγούσε ο ίδιος ή τι ακριβώς έχει συμβεί. Είμαστε στο μαύρο σκοτάδι. Ψάξαμε την ευρύτερη περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», ανέφερε.

«Νύχτα δεν έρχεται κανείς εδώ πάνω», είπε στο «Τούνελ» ιδιοκτήτης αγροκτήματος στην περιοχή. «Ψάξαμε εδώ γύρω, αλλά δεν βρήκαμε κάτι», κατέληξε.

Γρίφος τα χρήματα και το αυτοκίνητο

«Ήταν σφιχτός άνθρωπος, έκρυβε καλά τα χρήματά του. Στο σπίτι όμως βρέθηκαν σε εμφανές σημείο γύρω στα 1.200 ευρώ κι αυτό μας παραξενεύει», είπε στο «Τούνελ» ο δικηγόρος της οικογένειας. «Με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία και με ρώτησαν αν ξέρω που είναι ο πατέρας μου. Έπαθα σοκ εκείνη την ώρα. Όταν ήρθαμε στο σπίτι για να ψάξουμε, μας έκανε εντύπωση που ο ανεμιστήρας ήταν ανοιχτός, όπως και η μπαλκονόπορτα στο δωμάτιό του. Είχε κάνει και την προετοιμασία για το πρωινό του και ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. Κάτι τον ώθησε να φύγει…», ανέφερε ο ένας από τους γιους του Σωτήρη Λιμπατές.

Οι αναπάντητες

Μυστήριο όμως αποτελούν και οι κλήσεις που έγιναν στο κινητό του αγνοούμενου. «Βρήκαμε αρκετές αναπάντητες αργά το βράδυ από έναν φίλο του, εκείνος όμως δεν το παραδέχεται», πρόσθεσε. «Μας προβληματίζει το γεγονός πως ενώ είχε πάρει πρόσφατα απ’ τον ταχυδρόμο τη σύνταξή του, έκανε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού τις προηγούμενες ημέρες», κατέληξε.

«Δεν παρατηρήσαμε κάτι παράξενο στη συμπεριφορά του, ήταν πολύ νορμάλ, φαινόταν όμως πως κάτι τον απασχολούσε. Ήμασταν μαζί στο καφενείο και δυο ημέρες μετά είδαμε ότι τον αναζητούσαν. Όλοι μας αναρωτιόμαστε τι μπορεί να έχει συμβεί, είναι πολύ μυστήριο», λένε ο φίλος του αγνοούμενου και ο ιδιοκτήτης της καφετέριας που ήταν μαζί του το βράδυ της εξαφάνισης.

Οι εθελοντές που συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Σωτήρη Λιμπατές, μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ». «Σαρώσαμε όλη την περιοχή με πεζοπόρα τμήματα, με Drone και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ωραιοκάστρου. Οι προσπάθειες όμως για τον εντοπισμό του, απέβησαν άκαρπες.» «Μπορεί να συνέβη κάτι κάπου αλλού και να άφησαν εκεί το αυτοκίνητο για να φανεί ότι έχασε τον προσανατολισμό του και το παράτησε στο σημείο», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που συνήθιζε να συχνάζει ο Σωτήρης Λιμπατές, μίλησε στο «Τούνελ» για ένα περιστατικό που της έκανε εντύπωση.

«Ερχόταν εδώ με δυο γνωστούς του κάθε βράδυ. Ήταν σφιχτός στα οικονομικά του, ο καθένας πλήρωνε τα δικά του. Λογόφερε με αυτούς και δεν ξαναήρθε. Μάλιστα τα τελευταία δυο βράδια περνούσε με το αυτοκίνητό του και δεν σταματούσε. Το βράδυ της Τετάρτης που χάθηκε τον βλέπει ο ένας της παρέας να περνάει και μου λέει… “σταμάτησέ τον”. Βγήκα στο δρόμο, του έκανα νόημα να σταματήσει, αλλά δε γύρισε να μου πει τίποτα και συνέχισε την πορεία του. Ήταν περίπου 10 με 10.30 το βράδυ. Ο φίλος του έφυγε λίγο μετά, γύρω στις 11. Αυτά τα δυο βράδια γιατί ερχόταν στο χωριό;», αναρωτήθηκε. «Ακούω που λένε ότι αποθήκευε τα χρήματα του. Μήπως κάποιοι ήξεραν ότι είχε λεφτά;», κατέληξε.

Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον υπάλληλο στα διόδια Αναλήψεως – Λαγκαδά, που φέρεται να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον αγνοούμενο πριν χαθεί. «Πέρασε εκείνο το βράδυ γύρω στις 12:05 με κατεύθυνση προς Καβάλα. Δεν είχε λεφτά μαζί του, φαινόταν λίγο σαστισμένος επειδή είχε χάσει την έξοδο. Ήταν και προχωρημένη η ώρα. Βγήκα έξω, μίλησα μαζί του… Του εξήγησα πώς να γυρίσει από τον επόμενο κόμβο της Εγνατίας Οδού για να πάρει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Τον ηρέμησα. Λίγο αργότερα πέρασε ξανά από τα διόδια. Δε μου φάνηκε κάτι άλλο περίεργο», δήλωσε στην εκπομπή.

Φίλος: Γιατί να τον σκοτώσεις αυτόν;

Το «Τούνελ» μίλησε με τον φίλο του αγνοούμενου, ο οποίος δεν φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να βοηθήσει στις έρευνες. «Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, δεν με ενδιαφέρει, δεν μπορώ…» Μετά από επιμονή της δημοσιογράφου, ο μάρτυρας είπε: «Ήρθε στον Μονόλοφο το βράδυ που χάθηκε, είναι ένα χωριουδάκι εδώ πιο πάνω, 7 χιλιόμετρα. Έχει ένα ταβερνάκι εκεί. Πέρασε με το αυτοκίνητο αλλά δεν σταμάτησε. Το ίδιο είχε συμβεί και το προηγούμενο βράδυ. Τον είδα που κατέβαινε και τον κάλεσα από το τηλέφωνό μου.»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε κάποιες προστριβές που είχε με τον Σωτήρη Λιμπατές: «Το τι έλεγε για εμένα αυτός παλιά, δεν λέγεται. Με κατηγορούσε, γιατί ήμασταν σε αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις. Μέρες ήταν που τσακωθήκαμε για κάτι ασήμαντο. Αυτός για εμένα ήταν σχεδόν τίποτα. Μην ψάχνετε για εγκληματική ενέργεια, δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια εδώ. Τι έκανε, είναι θέμα δικό του. Ούτε ξέρω να πούμε. Τι να τον σκοτώσεις αυτόν. Τι να τον κάνεις;», κατέληξε.Πηγή: anikolouli.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.