ΑΧΕΠΑ: Με αυτή την πατέντα εισέρχονται οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί

Με ειδικό πορτοκάλι καρτελάκι εισέρχονται από το πρωί οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ξεχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους, που υποχρεούνται από σήμερα να μπουν σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο ΑΧΕΠΑ, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν από την πύλη του νοσοκομείου και ενώ τους απαγορεύτηκε στην αρχή, εν συνεχεία τους επετράπη κανονικά η είσοδος μέσα στο κτίριο, χωρίς ωστόσο να ασκούν τα καθήκοντά τους.

ΑΧΕΠΑ

Το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων και μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή, σε δηλώσεις της τόνισε ότι «σήμερα βλέπετε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση με συναδέλφους που ήταν στην πρώτη γραμμή να μην τους αφήνουν να μπουν μέσα επειδή είναι ανεμβολίαστοι. Εμείς ως υγειονομικό κίνημα είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποχρεωτικότητα, δεν μπορούμε να δεχτούμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας παράλληλα «θα το πούμε για ακόμη μία φορά: κανένας δεν περισσεύει».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο ThessToday.gr, τόνισε ότι το 82,6% των υγειονομικών έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και το 79% και τις δύο, με άλλο ένα 10% να έχει ήδη αποκτήσει φυσική ανοσία».

Την ίδια ώρα, ως τον «μεγαλύτερο αντιεμβολιαστή» χαρακτήρισε την κυβέρνηση η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα. Η ίδια, μιλώντας στο ThessToday.gr εξήγησε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μένει τελείως υποστελεχωμένο, μετά την απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων που συγχρονίζεται με την απαγόρευση των αδειών.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε εξέλιξη βρίσκεται και μαζική κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ