Θεσσαλονίκη: Μαθητής κατήγγειλε απόπειρα αρπαγής – Τι πραγματικά συνέβη

Μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού κατήγγειλε στην Αστυνομία απόπειρα αρπαγής του από άγνωστο άτομο την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο μαθητής κινούνταν με τα πόδια από το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ντεπώ, προς το σπίτι του. Λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του τον πλησίασε ένα ασημί αυτοκίνητο με τρία άτομα και σταμάτησε μερικά μέτρα πίσω του. Ένας από τους επιβαίνοντες βγήκε από το αυτοκίνητο και ακολούθησε τον 11χρονο. Ο μαθητής φοβήθηκε και έτρεξε προς έναν ηλικιωμένο κύριο που βρισκόταν στο σημείο, ζητώντας βοήθεια. Το ύποπτο άτομο επέστρεψε στο αυτοκίνητο και αποχώρησε.

Ο μαθητής ενημέρωσε τους γονείς του και εκείνοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό για να διερευνήσει την καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος είπε στους αστυνομικούς ότι το ύποπτο άτομο δεν του μίλησε αλλά περπατούσε από πίσω του σε απόσταση 6 με 7 μέτρα. Επίσης, ανέφερε ότι το άτομο αυτό δεν έτρεξε ούτε όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο ούτε όταν επέστρεψε σε αυτό.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη ανησυχία της διεύθυνσης του δημοτικού σχολείου, στο οποίο πηγαίνει ο 11χρονος και για τον λόγο αυτό ενημερώθηκαν σχετικά οι γονείς των μαθητών.

Άλλες πληροφορίες του GrTimes, ωστόσο αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύντομης έρευνας που έκαναν χθες αστυνομικοί, φέρονται να οδηγούνται στο συμπέρασμα πως το παιδί ίσως τρόμαξε χωρίς λόγο, βλέποντας ένα αυτοκίνητο με τρεις Ρομά να σταματάει κοντά του και κάποιον από αυτούς να κινείται μεν προς το μέρος του, όχι όμως για να πάει προς τον ανήλικο, αλλά για να πάει σε έναν κάδο ανακύκλωσης και να πάρει κάποια υλικά από αυτόν.

Τονίζεται δε πως σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, δεν έχει κατατεθεί – μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες σήμερα – καμία επίσημη καταγγελία για απόπειρα απαγωγής – αρπαγής παιδιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ