Θεσσαλονίκη-Κρέας αλόγου σε αστέγους;

Θεσσαλονίκη-Κρέας αλόγου σε αστέγους;

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μάτη, με την οποία ζητεί να μάθει εάν στα συσσίτια του δήμου διοχετεύτηκαν κεφτεδάκια από κρέας αλόγου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μάτη, εντοπίστηκαν θετικά δείγματα ως προς την παρουσία DNA αλόγου σε κεφτεδάκια Ναπολιτέν κατεψυγμένα, σε συσκευασία βάρους 2 kg.

Πρόκειται για την εταιρεία που ύστερα από διαγωνισμό της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβε την προμήθεια παροχής συσσιτίου σε απόρους, αστέγους, πρόσφυγες και άλλες ευπαθείς ομάδες.

“Στα συγκεκριμένα δείγματα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% και όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη -μέλη να ενημερώσουν το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASF), όταν εντοπίζεται παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%” αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος στην ερώτησή του, την οποία απήυθυνε προς τη διοίκηση του δήμου.

Πάντως με τον ντόρο που προκλήθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία, η οποία βεβαίωσε ότι ουδέποτε διέθεσε το συγκεκριμένο είδος φαγητού.

“Όσον αφορά τη συνεργασία της επιχείρησής μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ουδέποτε διαθέσαμε σε αυτόν κατεψυγμένα φαγητά ή το συγκεκριμένο είδος φαγητού (κεφτεδάκια Ναπολιτέν), καθώς η μεταξύ μας σύμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο θερμά φαγητά, τα οποία παράγονται αποκλειστικά από νωπή πρώτη ύλη (κιμάς) και διατίθενται αυθημερόν, και όχι κατεψυγμένα προϊόντα” διευκρινίζει, από την πλευρά της, η εταιρεία με έγγραφο που απέστειλε.

 

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.