Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται για αποπλάνηση 12χρονης

Για αποπλάνηση ανήλικης κατηγορείται ένας 19χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο 19χρονος γνώρισε τη 12χρονη κόρη της μέσω εφαρμογής στα social media και κατόπιν συνάντησης “προχώρησε σε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές μαζί της”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Δεύτερη υπόθεση με ανήλικη στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 23χρονου που εξανάγκαζε ανήλικη σε ερωτική επαφή.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου  στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης από τον 23χρονο σύντροφό της, απειλής διαρροής βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο εμφανιζόταν σε προσωπικές τους στιγμές, πορνογραφίας ανηλίκων, απλής σωματικής βλάβης και απειλής σε βάρος οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις, σύμφωνα με  την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.,  ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν η ανήλικη – που κατά πληροφορίες είναι κάτω των 15 ετών – συνήψε σχέση με τον νεαρό κατηγορούμενο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, από τον Ιούλιου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ είχαν συνάψει σχέση, ο 23χρονος κάποιες φορές εξανάγκαζε την ανήλικη σε ερωτική επαφή είτε με χρήση σωματικής βίας είτε υπό την απειλή διαρροής ροζ βίντεο με προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο, το οποίο θα κοινοποιούσε και στους γονείς της.

Επίσης, ο 23χρονος, από προφίλ που διατηρεί σε εφαρμογή μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναρτήσει ημίγυμνη φωτογραφία της ανήλικης συνοδευόμενη από εξυβριστικό λογότυπο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, αναφέρεται ότι προχώρησε σε χρήση σωματικής βίας προκαλώντας στην ανήλικη απλή σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα απείλησε και το οικογενειακό της περιβάλλον ζητώντας επίμονα αυτή να παραμείνει μαζί του.

Θεσσαλονίκη 15χρονη

Τι βρέθηκε στο σπίτι του 23χρονου στη Θεσσαλονίκη

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 ζευγάρια χειροπέδες
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 2 USB sticks
  • Κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και
  • Μία κάμερα.

Σημειώνεται ότι, από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον κατασχεμένο φορητό υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία φωτογραφιών που απεικονίζουν την παθούσα με τον δράστη σε προσωπικές στιγμές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ