Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο Ρομά που… «έκλεψαν» για νύφη τους μία ανήλικη

Η αρπαγή μιας ανήλικης από τη μητέρα, τη γιαγιά και έναν ακόμα συγγενή ενός νεαρού Ρομά, με τον οποίο η 16χρονη φέρεται να διατηρεί σχέση, απασχόλησε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και όπως κατήγγειλε η γιαγιά της ανήλικης που έχει και την επιμέλειά της, τα τρία άτομα μετέβησαν με το αυτοκίνητό τους έξω από το σπίτι τους στα Υψώματα Διαβατών και αφού την επιβίβασαν σε αυτό, τη μετέφεραν σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Οι δύο γυναίκες, 36 και 53 ετών συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανήλικου κατά συναυτουργία και οι δύο γυναίκες κάθισαν σήμερα στο εδώλιο, με το δικαστήριο να τους επιβάλει ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή. Η έφεσή τους έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να μην προσεγγίζουν την ανήλικη και τη γιαγιά της σε απόσταση 50 μέτρων.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενες αρνήθηκαν την κατηγορία λέγοντας πως η ανήλικη μπήκε με τη θέλησή της στο αυτοκίνητο, όπως επίσης ότι επισκέπτεται συνέχεια τον νεαρό, αφήνοντας να εννοηθεί μάλιστα ότι πρόκειται να παντρευτεί τον γιο και εγγονό τους αντίστοιχα.

Κατά την παραμονή τους στα δικαστήρια χθες και σήμερα δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ των δύο οικογενειών, παρά τη δήλωση της 36χρονης πως οι δύο νέοι αγαπιούνται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ