Θεσσαλονίκη: «Ήταν δακτυλοδεικτούμενοι και οι γονείς και η αδελφή μου» – Τι λέει ο 24χρονος που μπήκε φυλακή για sex tape και αθωώθηκε

Εκτός φυλακής οδηγήθηκε ένας 24χρονος μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, που δέχτηκε ότι δεν απεικονιζόταν ο ίδιος σε βιντεοληπτικό υλικό που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Το 2020, ο νεαρός είχε καταγγελθεί από την ανήλικη, τότε, φίλη του, ότι βιντεοσκόπησε προσωπικές τους στιγμές και στη συνέχεια δημοσίευσε το υλικό αυτό σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Ο νεαρός καταδικάστηκε και εξέτισε ένα χρόνο, άδικα, στη φυλακή, καθώς αθωώθηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Το «κλειδί» στην εξέλιξη αυτή φαίνεται πως ήταν η πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε ο τεχνικός σύμβουλος – ιατροδικαστής του 24χρονου. Στην έκθεσή του ανέδειξε ότι ο εμφανιζόμενος στο υλικό άνδρας είχε υποβληθεί σε περιτομή, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του 24χρονου και προς την κατεύθυνση αυτή η υπεράσπισή του προσκόμισε ιατρική βεβαίωση από σχετική εξέταση.

Ο 24χρονος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον εφιάλτη που έζησε. «Αντιμετώπισα κατηγορία περί παιδικής πορνογραφίας από μία κοπέλα που είχαμε σχέση και είχαμε γνωριστεί το 2017 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Συνευρεθήκαμε και είχαμε ερωτικές σχέσεις για 2-3 χρόνια. Την τρίτη χρονιά μου έκανε την καταγγελία από την Κύπρο, που έκανε καιρό να έρθει εδώ. Δικάζομαι, μπαίνω φυλακή», είπε αρχικά ο νεαρός άνδρας.

Σημείωσε ότι με την πραγματογνωμοσύνη έγινε «το πιο βασικό πράγμα». «Καταρχάς ότι στο βίντεο δεν φαινόταν πρόσωπο, φαινόταν από τη μέση του σώματος και κάτω. Το πιο βασικό είναι από την έρευνα που είχα κάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κύπρου βρήκε την ΙΡ και ότι είναι καθαρά αμερικάνικη. Το δεύτερο είναι η περιτομή. Μέσα στο βίντεο βρέθηκε ότι ο άνδρας είχε υποστεί περιτομή στο μόριό του. Εγώ, περιτομή δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου», υπογράμμισε ο 24χρονος.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι στο σώμα της κοπέλας υπήρχε μία ελιά. «1.000% ήμουν σίγουρος ότι η κοπέλα δεν είχε ελιά», είπε ο νεαρός, που δικαιώθηκε από την πραγματογνωμοσύνη και από το δικαστήριο.

Σχετικά με την πρώην φίλη του, σχολίασε πως «μέχρι τελευταία στιγμή ισχυριζόταν ότι εξακολουθεί να είναι η ίδια και ότι είμαι εγώ (σσ. στο βίντεο). Δηλαδή ό,τι είχε πει στην αρχή, δεν το άλλαξε μέχρι τελευταία στιγμή».

«Ήταν δακτυλοδεικτούμενοι και οι γονείς μου και η αδελφή μου, που είναι 18 χρονών. Να βγαίνει έξω σε παρέες και να κάθονται να συζητάνε ότι ο αδελφός σου κάθεται και βιντεοσκοπεί ανήλικα και παράγει παιδική πορνογραφία… Αναγκάστηκαν οι άνθρωποι και έφυγαν σε άλλη περιοχή», τόνισε ο 24χρονος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του 24χρονου, Σωκράτης Προβατάς. «Η Δικαιοσύνη, εφόσον αποτελείται και εκπροσωπείται από ανθρώπους, είναι απόλυτα δικαιολογημένο να κάνει λάθη. Το λάθος το αποδέχομαι, εκείνο που δεν αποδέχομαι όμως είναι να μην γίνει έρευνα στην υπόθεση, πλην της έκδοσης της απόφασης» είπε και συμπλήρωσε ότι «εμείς εισφέραμε όλη την έρευνα».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ