Θεσσαλονίκη: Iερέας καταγγέλλει ότι έχασε τη 14χρονη κόρη του από ιατρικό λάθος

Από ιατρικό λάθος καταγγέλλει ένας ιερέας στην Επανομή Θεσσαλονίκης ότι έφυγε από τη ζωή η 14χρονη κόρη του. Ο πατέρας Βησσαρίων Καντούνης, όπως είπε, πήγε σε γνωστό ιατρικό κέντρο την κόρη του, στην οποία θα τοποθετούσε ιδιώτης γιατρός γαστρικό δακτύλιο διότι το κοριτσάκι ήταν παχύσαρκο.

Όμως, όπως καταγγέλλει ο ιερέας σύμφωνα με το politispress.gr, ο γιατρός τοποθέτησε τον δακτύλιο προφανώς λάθος και το κοριτσάκι αφού πέρασε δύο ημέρες με ισχυρούς πόνους και χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή, κατέληξε.

“Ποιος το περίμενε! Πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε, χωρίς λόγο, 14 χρονών!” είπε με σπασμένη φωνή. “Το παιδάκι μας ήταν παχύσαρκο όπως κι άλλα παιδιά. Κι επειδή είδαμε ότι δυσκολεύεται, κοριτσάκι κιόλας, της εφηβείας, ξέρετε, είπαμε “Γωγώ να κάνουμε μια επέμβαση, θες αγάπη μου να ρωτήσουμε;”. “Να κάνουμε μπαμπά κάτι που δεν πονάει πολύ!”. Είπαμε ότι το πιο εύκολο σε αποθεραπεία είναι ο γαστρικός δακτύλιος. Βρήκαμε έναν γιατρό, καλόν μας τον είπαν, καλός γιατρός είναι ο άνθρωπος, δεν λέω. Εξέτασε το παιδί μας, το ζύγισε, το μέτρησε, του λέμε “γίνεται;”, Είναι ακίνδυνο; Επικίνδυνο;” . “Όχι”, λέει, “δυο μέρες μόνο θα πονάει και μετά θα είναι μια χαρά. Θα πίνει μια βδομάδα υγρά, μια βδομάδα σούπες, και θα επιστρέψει στις δραστηριότητές της. Μάλιστα, μας είπε ότι μετά από 12 μέρες θα κάνει και γυμναστική, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το παιδάκι μας το φέραμε σπίτι μας τη δεύτερη μέρα. Ούτε αντιβίωση του έδωσε, μόνο παυσίπονα, αναβράζοντα, και είχε κάνει το παιδάκι μας διάτρηση στομάχου εκεί που μπήκε το δαχτυλίδι, που σημαίνει ιατρικό λάθος. Κι αν ο γιατρός δεν ήθελε να σκοτώσει, που δεν ήθελε να σκοτώσει, το σκότωσε το παιδί μας από το λάθος. Και εμείς τώρα είμαστε με τρία παιδιά και όχι με τέσσερα. Ένα αστέρι, ένα παιδάκι όμορφο” περιέγραψε ο ιερέας την περιπέτεια του παιδιού του. “Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα” άρχισε να κλαίει.

“Την Τρίτη έγινε η εγχείρηση, Τετάρτη βγήκαμε και την Παρασκευή εσπευσμένα την πήγαμε στο νοσοκομείο επειδή αντιληφθήκαμε ότι το παιδί είχε ταχυκαρδία. Το παιδί έλιωνε μέσα του. Το γαστρικό υγρό είχε γεμίσει την κοιλιά του, τα ‘καιγε τα πάντα μέσα του. Τα ‘καιγε. Πήραμε τον γιατρό δυο φορές τηλέφωνο, του είπαμε τι συμβαίνει, λέει “δώστε παυσίπονο, είναι από τον δακτύλιο, θα πονάει δυο μέρες. Εντάξει, μας καθησύχασε. Το πρόβλημά μου είναι ο γιατρός που δεν πρέπει να ξαναχειρουργήσει. Το φωνάζω να ακουστεί. Δεν πρέπει να ξανακουμπήσει άνθρωπο” ξέσπασε ο ιερέας. και είπε ότι ο γιατρός που χειρούργησε την κόρη του έλειπε στη Γερμανία και επέστρεψε την επόμενη μέρα. “Ανέλαβε το παιδί άλλος γιατρός, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που μας προειδοποίησε ότι είχε γίνει ήδη η ζημιά και μας είπε ότι έπρεπε να είμαστε δυνατοί και ότι τα πράγματα δεν είναι καλά”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.